Se krigen fra tyskernes vinkel

Nytt Red Orchestra skal skildre slaget om Stalingrad sett med tyske øyne.

Det er nå offisielt at et nytt Red Orchestra-spill er på vei. I følge pressemeldingen heter spillet Red Orchestra: Heroes of Stalingrad, og Tripwire Interactive er igjen folka som står bak spakene.

Det første spillet, Red Orchestra: Ostfront 41-45 var som navnet hinter til en rå og upyntet fremstilling av kampen mellom den østlige stormakten Sovjetunionen og Hitlers Tyskland. Førstepersonsskyteren ble godt mottatt av kritikerne, og over 400.000 krigsinteresserte fans har kjøpt spillet. Ostfront var nådeløst realistisk og utfordrende, og utviklerne lykkes langt på vei i å la spillerne føle krigen på kroppen selv, eller i hvert fall sinnet.

Selv legger Tripwire opp til at oppfølgeren skal være tro mot sin forgjenger. Det loves enda større realisme enn før, og i tillegg skal tilhengernes egne kommentarer og forslag ha blitt tatt hensyn til. I følge utviklerne er dette også første gang i et førstepersonsskytespill at det er mulig å ta tyskernes side over en hel kampanje. Spillet er sentrert rundt slaget om den sovjetiske byen Stalingrad, og serien skal med dette spillet for alvor tre inn i neste generasjon – med alt det innebærer av forbedrede teknologier. Flere detaljer vil røpes den nærmeste tiden, blant annet i juniutgaven av PC Gamer.

Så langt er det bare satt opp en foreløpig nettside og et forum. Utviklerne planlegger å røpe flere detaljer den nærmeste tiden, men når det gjelder spørsmålet om når vi får tre inn i nazistenes sko melder utviklerne at spillet vil slippes når det er ferdig, enkelt og greit.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden