Se Norges beste Team Fortress-spillere i sommer

Det er klart for landslagsturnering i Team Fortress 2.

Søndag starter en gjev landslagsturnering i Team Fortress 2. Turneringen arrangeres av European Team Fortress 2 League, og det er den fjerde i rekken av landslagsturneringer arrangert av dem. Lagene kjemper om en premiepott på nesten 8 000 kroner, og førsteplassen stikker av med 4 000 for seg selv.

Nå skal nasjonene konkurrere i Team Fortress 2.

I år er 36 land påmeldt, deriblant Norge. Norge har deltatt i alle de tidligere landslagsturneringene, og har en beste plassering som nummer tre i 2009.

Gruppespill

Lagene skal først ut i gruppespill. Det er totalt åtte grupper, hvor fire av gruppene har fire lag, og fire har fem lag. De gruppene som har fem lag skal spille de første kampene allerede på søndag, mens de andre gruppene ikke begynner før søndag 21. juli.

De to beste fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Foruten Norge består Norges gruppe av Russland, Latvia, Litauen og Romania.
Alle gruppene kan du se her

Norges beste menn

Norge stiller med en rutinert gjeng, hvor flere av spillerne har spilt i klaner siden startfasen av konkurransespilling i 2007/2008.
Norges lagoppstilling er:

  • Medic: Askjell «Ace» Solstrand
  • Scouts: Steffen H. «E-thug» Jakobsen og Peder «crouton» Holterman
  • Demoman: Truls «Dr. Leon» Rasmussen
  • Soldiers: Martin «qnx» Sørensen, Adrian «1mpuls» Tollefsen og Andreas «Gompy» Groven
Norges kaptein Askjell «Ace» Solstrand gjør seg klar til TF2-finalen på Insomnia 45.

Lagets kaptein, Askjell «Ace» Solstrand, forteller til Gamer's Paradise at han ser på Russland som den største trusselen, men er generelt ganske fornøyd med gruppa. Han tror det kommer til å stå mellom Norge og Russland om gruppeseieren, men peker på Latvia som en potensiell trussel, siden de har en del spillere som har spilt på et høyt nivå tidligere.

– Det er kanskje en av de få gruppene vi faktisk kan få førsteplass i, lyder det positivt fra spilleren.

Han sier at de ikke har begynt forberedelsene enda, men at de har spilt mye sammen tidligere. Det er tilnærmet samme lagoppstilling i år som det var i forrige landslagsturnering, og i tillegg spiller flere av spillerne i samme klan til daglig.

Hvem som stikker av med seieren i sluttspillet ser Askjell på som ganske åpent, men at det sannsynligvis vil stå mellom Sverige, Tyskland eller England.

Tidsskjema for gruppespillet:

«Ekstra»-uke: Spilles mellom søndag 14. og lørdag 20.
Uke 1: Spilles mellom søndag 21. og lørdag 27.
Uke 2: Spilles mellom søndag 28. og lørdag 3.
Uke 3: Spilles mellom søndag 4. og lørdag 10.
«Tiebreakers»:Spilles mellom søndag 11. og onsdag 14.

Lagene avtaler seg i mellom når kampen skal spilles, men det må være innenfor det gitte tidsrommet.

Fullstendig oversikt over hvilke kart som skal spilles og datoer for sluttspillet finner du her

Slik spiller klanene i Team Fortress 2

Team Fortress 2 spilles seks mot seks, og det er begrensninger på hvor mange som får spille de forskjellige klassene i spillet. Hver klasse er begrenset til to per lag, med unntak av «Medic», «Demoman» og «Heavy», som er begrenset til én per lag.

Illsint type.

Den vanligste startoppstillingen er én medic, to soldater, to scouter og én demoman. Det er ikke uvanlig at en soldat eller scout bytter til en annen klasse i enkelte situasjoner, men stort sett benyttes den faste lagoppstillingen gjennom store deler av kampen.

Alle standardvåpen er tillatt. I tillegg er «Blutsauger», «Kritzkrieg», «Übersaw», «Crusader’s Crossbow», «Overdose», «Gunboats», «Boston Basher», «Escape Plan» og «Pain Train» tillatt av opplåsbare våpen.

Nye regler

Nytt for året er at det skal spilles med såkalte Nordamerikanske regler.
Det betyr at hver kamp består av to omganger på 30 minutter hver. Lagene bytter side når tiden er ute eller ett av lagene har fått tre poeng.

Vinneren av kampen er det laget som har mest poeng når tiden av andre omgang er ute, eller det laget som når fem poeng først.
Hvis det er uavgjort etter endt kamp, skal det spilles én ekstra runde uten tidsbegrensning, og det laget som får poeng først vinner.

I Europa har kampene tradisjonelt blitt spilt i én omgang over 30 minutter, hvor vinneren er det laget med mest poeng når tiden er ute.
Det har blitt hevdet at dette er litt kjedeligere og mer langtekkelig enn det nordamerikanske formatet, noe som er litt av grunnen til at de nordamerikanske reglene prøves i denne turneringen.

Highlander

I tillegg til landslagsturneringen som starter nå arrangerer ETF2L også en landslagsturnering for «Highlander»-lag, som har holdt på noen uker nå. Highlander er en modus som spilles ni mot ni, og alle klassene er begrenset til én per lag.

I Highlander spiller én av hver klasse samtidig.

Norge deltar også i denne turneringen og leder gruppa si etter to runder. Denne modusen har typisk blitt sett på som litt mindre seriøs og taktisk, og har i tillegg appellert mer til typiske ”casual”-spillere.

Highlander har vært veldig populært, og Valve annonserte selv den første turneringen på TF2-bloggen. Den gangen var det dog et krav om at det kunne være maksimalt to spillere som hadde spilt klankamper før per lag, som i et ledd i å få flere spillere interesserte i mer organisert spilling. I de senere turneringene har denne restriksjonen blitt fjernet, og nivået og anseelsen av formatet for konkurransespill har økt betraktelig

Alle kan delta i turneringer

Den ordinære 6v6-ligaen til ETF2L er den største TF2-ligaen i verden, og har siden oppstarten i 2007 fullført 15 hele sesonger til nå. Sist sesong deltok totalt 340 lag fordelt over seks divisjoner basert på ferdighetsnivå. I tillegg arrangerer de flere mindre turneringer med jevne mellomrom.

Opp gjennom årene har flere norske lag og spillere deltatt, og noen av dem har hevdet seg helt i toppen og vært med på å vinne ligaen.
Ferdighetsnivået til de som deltar varierer fra fullstendig nybegynnere til absolutte toppspillere som har spilt på veldig høyt nivå over flere år.

Les også: Nytt Halo 4-mesterskap strekker seg over hele kloden

Siste fra forsiden