Sluttspillet i Telenorligaen Våren 2018 - Counter-Strike: GO

Se opp for disse spillerne under Telenorliga-sluttspillet

Vi gir deg en liten guide på hvilke spillere du bør følge når Telenorligaen skal avgjøres denne helgen.

Dette er noen av spillerne du bør se opp for under Telenorliga-sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Eivind Von Døhlen/Privat/Montasje Gamer.no

Sluttspillet i Telenorligaen nærmer seg for alvor. Fra 25. til 26.mai skal det hele avgjøres i Maihaugsalen på Lillehammer. Før sluttspillet har spillerne allerede kåret seg selv. Vi har satt oss ned med ekspert Tommy «TommyM» Monsen og sett på hvilke spillere, uavhengig av kåringen, publikum bør se opp for når sluttspillet skytes i gang fredag.

Overraskelsene «Zame» og «Saidonz»

Vegard Grindstuen/The Gathering

Naturlig nok, rettes blikket først mot Entelechy, som overrasket alle og vant det innledende seriespillet. Entelechy har en sterk lagoppstilling til sluttspillet med Jonathan «Zame» Nyhagen og Ole «Saidonz» Christensen i spissen. Sistnevnte forlot nylig laget i forkant av sluttspillet og spiller sine siste kart for Entelechy i Maihaugsalen.

Selv om Nyhagen og Christensen har imponert mange denne sesongen, tror Monsen at rutinen fort kan bli en utfordring for Entelechy-spillerne.

– «Zame» og «Saidonz» er spillerne som har utmerket seg i gruppespillet for Entelechy. De har vist høy treffsikkerhet, og virket stabile og gode gjennom hele sesongen. Det som blir dere utfordring er at de er urutinerte, og at det står mye mer på spill enn det har gjort tidligere i år, forteller Monsen.

«DalcoN» utmerker seg i et jevnt lag

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Riddle, som rett før sluttspillet var kjent som Dead on Arrival fikk virkelig trøbbel i slutten av overgangsvinduet og måtte hente inn spillere som ikke berammes av overgangsreglementet. Inn i startoppstillingen tok Håkon «hk0n» Kvande og Joachim «DalcoN» Totland plass i det som på papiret er en svært jevn lagoppstilling, selv om sistnevnte utmerker seg noe i følge Monsen.

Han mener i tillegg at alle spillerne på Riddle virkelig kan utgjøre en forskjell i det som kan bli en forrykende semifinale når laget møter Entelechy.

– Jeg synes Riddle er et ganske jevnt lag, og at alle de fem spillerne har potensiale til å virkelig ta av. Om jeg må dra fram en, så blir det nok «DalcoN». Han har et utrolig høyt toppnivå, og kan bli veldig skummel om han starter godt. Problemet til «DalcoN» er at han ikke er best i motgang, og kan få problemer om laget starter dårlig.

«MV» og «PAINT» spiller for forhåndsfavoritten

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nettavisen avholdt nylig en avstemning over hvem publikum mener er favoritt i årets sluttspill. Fansen har talt, Kingpins er forhåndsfavoritt. Trekløveren i Anders «aNdz» Kjær, Kristian «KORN» Hokland og Adam «Paint» Fjellum er som vanlig tilbake i laget som har tatt flest andreplasser i Telenorligaens historie.

Les også
– E-sport er ikke et blaff. Det har kommet for å bli

Favorittstempelet fører også med seg mye press, og de to spillerne Monsen trekker frem føler nok litt ekstra på presset. Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen og Fjellum er de spillerne Monsen mener publikum bør har et ekstra øye med. Både på grunn av talent, men og rutine.

– «MV» og «Paint» er de jeg mener man burde ha et ekstra øye på. «MV» har som nevnt tidligere levert veldig godt i år, og jeg forventer at han fortsetter med det også i sluttspillet. «Paint» nevner jeg pga hans rutine, og er ofte en spiller som leverer godt når det virkelig gjelder. Jeg synes han er en av de beste anti-terrorist-spillerne vi har i Norge, og kan være enorm ved å være et ankerpunkt på et «site», mener Monsen.

«akEz» er nøkkelen

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Demise er et mikslag og har rotert lagoppstillingen flere ganger i løpet av sesongen, gjerne mellom hver runde. Til sluttspillet har Mikal «enix» Øiestad fått med seg NOREG-spiller Kristian «akEz» Kornbakk og tidligere NOREG-spiller Even «nafu» Leirvik i tillegg til Kristian «kriz» Sandvær og Michael «wwww» Sandvik. Sistnevnte signerte nylig for samme lag som Ole «Saidonz» Christensen og møter lagkameraten på sluttspillet.

Det er likevel ingen tvil om hvem som er den største stjernen i Demise-laget. Kornbakk har levert svært godt for NOREG den siste tiden, men blir i følge Monsen satt på nye prøver når Telenorligaen skal avgjøres.

Dette laget er fullt av gode spillere, men «akEz» er nøkkelen. Han har levert godt for NOREG individuelt, men må nå også levere som taktisk leder for laget. Det er ikke alltid like lett når de ikke har fått trent noe særlig med laget, så det kan bli en utfordring, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden