Sega AM2-sjef støtter Rockstar

Rockstar Games har fått mye kritikk i det siste, men nå får de uventet støtte fra en konkurrent.

Såkalt rasistisk innhold i Vice City har skapt mye furore i ulike miljøer, og vi har tidligere kunnet fortelle at en gruppe haitiske organisasjoner har saksøkt spillet for å instruere spilleren til å "drepe alle haitierne". I følge de haitiske organisasjonene har GTA: Vice City gjort det farlig å være haitier i USA og verden forøvrig, og en haitisk politiker går så langt som å si at spillet oppfordrer til folkemord.

Nå har sjefen for Sega AM2, Makoto Osaki, åpent støttet Rockstar Games. I et intervju har forteller han at han personlig synes spillet er svært godt laget (selv om han synes det gav spilleren litt for mye frihet, noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på typiske forskjeller mellom vestlig og japansk spilldesign), og at han liker hvordan det fokuserer på historien og det å skape en realistisk atmosfære. Han virker også overrasket over alt bråket rundt frasen "Kill the Haitians".

- Jeg ser på disse uttalelsene som viktige virkemidler som brukes for å fortelle historien i spillet. Historien passer definitivt ikke som underholdning for barn, men dette er grunnen til at spill kommer med anbefalt aldersgrense. Det er vel ingen fornuftige folk som tar barn med på en kinofilm for voksne, er det vel?

Videre trekker han fram Michael Moore sin dokumentarfilm "Bowling for Columbine", og peker på at volden i dagens samfunn etter alt å dømme har lite å gjøre med voldelige dataspill, bøker eller filmer, og at den i stedet skyldes trekk ved samfunnet generelt. Han tror også at grunnen til at voldelige spill får så mye oppmerksomhet for tiden er at spill nå til dags ser mye mer realistiske ut enn de gjorde før.

Siste fra forsiden