Fact Revolution møter Tien Len – Telenorligaen

– Selv om vi møter nedrykksklare Tien Len, skal vi ikke undervurdere dem

Presset ligger på Fact Revolution før de to siste rundene. De trenger fire poeng for å sikre sluttspill.

Fact Revolution håper å vinne mot Tien Len for å nesten sikre sluttspillplassen. Her står manager Lotta Marie Klonteig bak guttene sine på Gigacon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN HØSTEN 2017:

Vis mer

Kl 20:00: Fact Revolution - Tien Len

De øvrige kampene i runden har blitt utsatt til et ubestemt tidspunkt senere i uka, på grunn av WESG-kvalifisering.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Telenorligaen returnerer endelig etter høstferien med nest siste runde før sluttspillet i Counter-Strike: GO. Flere lag kjemper om den fjerde og siste sluttspillplassen, og det laget som har alt i egne hender for øyeblikket er Fact Revolution. I mandagens TV-kamp møter de allerede nedrykksklare Tien Len, i en kamp som muligens kan være et bananskall.

Fact trenger fire poeng for å sikre seg en plass på SpillExpo i november.

Kampen ser du på TV 2 Sumo mandag klokken 20:00 »

Tar ingenting på forskudd

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Snorre «fletch» Granerud
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Henrik «neto» Kristengård og manager Lotta Marie Klonteig forteller at de har brukt ferien godt til å slappe av, samtidig som de reiste til Gigacon for å delta på turneringen der.

– Vil vel tørre å påstå at vi har brukt ferien som en ferie, sier Klonteig.

– Vi har hatt litt tid til å fokusere inn mot de to siste rundene i ferien. Utenom å slappe av har vi fått trent litt sammen, samtidig som vi var på Gigacon, forteller Kristengård.

I denne runden møter de Tien Len, som kan være et potensielt bananskall for det sluttspillsultne laget. Kristengård forteller at de ikke tar noe for gitt.

Henrik «neto» Kristengård mener de ikke må undervurdere Tien Len.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Selv om vi møter nedrykksklare Tien Len, skal vi ikke undervurdere dem. De har gode spillere, som ikke har fått alt til å fungere denne sesongen. Det hadde vært utrolig gøy å kommet seg til sluttspillet, og vi har gode muligheter til det nå.

På spørsmål om de kommer til å feire med seier mot Tien Len, eller vente til alt eventuelt er sikret, sier manageren at de vil vente til det er helt sikkert før de slipper jubelen løs.

– Vet i alle fall at jeg skal spandere en øl på gutta på sluttspillet om de kommer seg dit. «MV» får Cola, sier Klonteig mens hun ler.

Les også
Håper å få plass i Telenorligaen til høsten

Før sesongen ble laget tippet midt på tabellen, og ligger nå veldig godt an. Klonteig mener at sesongen startet litt humpete, men at de klarte å hente seg inn igjen mot slutten. Kristengård er enig, og legger til.

– Sesongen har selvfølgelig vært opp og ned. Jeg og «fletch» kom inn i laget etter tredje runde om jeg husker riktig, og vi er vel egentlig delvis fornøyd med hvordan sesongen har gått etter det. Alt er i våre hender nå, målet vårt er å nå sluttspillet.

– Sett at dere tar 3 poeng mot Tien Len, hva vil dere gjøre den neste uka i forberedelse til oppgjøret mot The Gatekeepers?

– Vi vil fortsette som vanlig, spille mye individuelt og få trent så mye som mulig sammen, sier Kristengård.

Føler ikke noe ekstra press

Manager Lotta Marie Klonteig tenker ta seg en skikkelig prat med guttene sine.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Klonteig har rollen som manager for laget. Derfor spurte vi hva hun skal hjelpe laget med i de to kommende rundene, for å klare å sikre plassen i sluttspillet.

– Jeg tenker at vi skal ta en prat om forventninger og press. Viktig at man passer på at når man står foran en kamp som er avgjørende, at man ikke blir stressa og gjør dumme ting. Jeg vil også passe på at gutta vet at det de gjør fungerer, og at de skal kjøre spillet som vanlig. Så får jeg vel bare sette i gang med å smøre noen brødskiver, sier manageren.

Når de nå fikk tildelt TV 2 Sumo-kamp i nest siste runde, spurte vi om de føler ekstra press på seg i denne runden. Kristengård sier at de ikke føler på det.

– Føler ikke noe ekstra press, nei. Det er en helt vanlig kamp for oss, vil heller tro at vi tjener på at kampen blir sendt på TV 2 Sumo, for da vil vi nok gjerne vise oss frem litt, avslutter Kristengård.

Skuffet over sesongen

DISSE SPILLER FOR TIEN LEN

Vis mer

Minh «minhtwo» Hoan Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Theodor «fffffff» Lindtveit
Christian «Pham» Pham
Genesis «ENVI» Crisostomo Reyes

Tien Len står i skrivende stund med ett poeng på sju spilte kamper, og har allerede rykket ned. Genesis «ENVI» Crisostomo Reyes sier likevel at de ønsker å gjøre det beste de kan de to siste rundene.

– Vi vil gjøre det beste ut av situasjonen vår. Vi vil alltid gå inn i en kamp med målet om å vinne. Vi har vært veldig uheldige med tanke på at vi ikke har vunnet en eneste kamp. Det å få vunnet de to siste kampene så vi ikke har dummet oss helt ut er viktig. Å rykke ned uten å vinne en eneste kamp er latterlig, sier Reyes.

Han sier også at det er flere grunner til at laget har gjort det så svakt i sesongen.

Genesis «ENVI» Crisostomo Reyes er skuffet over sesongen.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

– Jeg vil nok si at vi er veldig skuffet over hvordan sesongen har gått for oss. Det er mange grunner til at vi ikke har klart å prestere på det nivået vi egentlig burde klare. Vi er jo et mikslag, men vi hadde dessverre for lite rutine i lagoppstillingen vi hadde de fem første kampene.

Reyes har tidligere spilt for Fact, og vet nå at de er på nippet til å sikre seg en sluttspillplass. Likevel forsikrer han oss om at de ønsker å gi dem kamp.

– Vi må gå inn i kampen uten noe frykt, vi har allerede rykket ned. Vi må senke skuldrene, og spille vårt eget spill for å komme oss inn i den komfortable sonen, og overkjøre motstanderen. Alt ligger i hodet, men alle fem spillerne må inneha samme gir. Fact har et solid lag, og jeg gleder meg til å få møtt dem, siden jeg er tidligere Fact-spiller. Dette blir gøy, mener Reyes.

Likevel er han ikke sikker på om laget vil være samlet i neste sesongs 2. divisjon.

– Jeg er ikke helt sikker på hva alle tenker neste sesong, men jeg tror ikke at vi vil fortsette som et lag til neste sesong. Det er nok noen som vil splitte og utforske andre muligheter.

Laget lånte plassen til vårsesongens sluttspill-lag Labbedans'Vika. Reyes sier det er skuffende at de ødelegger plassen på denne måten.

– Plassen er fortsatt La'Vi sin, veldig nedtur at vi lånte plassen deres og klarte å rykke ned til 2. divisjon.

På spørsmål fra Gamer.no om hvem han tror tar den siste plassen i sluttspillet, og hvem som vinner, er Reyes sikker.

– Temp, BX3, Acapella er sikret, og jeg vil tro at SKAM vil ta den siste plassen i sluttspillet. Jeg tror nok at Temp møter BX3 i finalen, og at Temp vinner 2-1 mot dem, avslutter Reyes.

Siste fra forsiden