Entelechy spiller på Birdie LAN

Serielederen i Telenorligaen invitert til stort svensk LAN

– Vi er glade over å få en mulighet til å vinne litt penger og bygge opp navnet vårt i Norden, sier Ole «Saidonz» Christensen i Entelechy.

Entelechy. Her under seieren på årets The Gathering.
Vegard Grindstuen/The Gathering

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Til helgen starter Birdie LAN i Uppsala i Sverige. LANet har en sterk premiepott i Counter-Strike: GO på hele 100 000 svenske kroner. Serieleder i Telenorligaen Entelechy, som også har vunnet mange King of Nordic-sluttspill i sesong 10, har fått invitasjon til å delta i den svenske turneringen.

Entelechy har fått invitasjonen til turneringen grunnet deres prestasjoner i King of Nordic, siden arrangørene av Birdie LAN også står bak King of Nordic.

Du kan følge nordmennene på BirdieTV »

Kaptein i Entelechy, Ole «Saidonz» Christensen forteller til Gamer.no selve turneringen, og at de er meget fornøyde med invitasjonen.

– Det er en LAN-turnering er Sverige arrangert av King of Nordic-gjengen, med stort sett svenske lag og 100 000 kroner i premiepotten. Vi fikk invitasjon etter gode resultater flere uker på rad i King of Nordic, og er glade over å få en mulighet til å vinne litt penger og bygge opp navnet vårt i Norden, sier Christensen.

– «Zame» har vist en helt utrolig utvikling og blitt helt vill

Ole «Saidonz» Christensen gleder seg til å vise seg frem.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Turneringen arrangeres på samme måte som mange internasjonale konkurranser kjøres på. Det betyr gruppespill og best av tre i sluttspillet. I skrivende stund er Christensen usikker på når laget skal starte å spille, men han tror de skal ta en snarvei.

– Det er snakk om at vi skulle bli seeda enten i åttendedelsfinalen eller kvartfinalen, men de har ikke bestemt noe enda så i verste fall er forberedt på å stille på lik linje med alle andre og spille fra starten.

Christensen er usikker på nivået på turneringen.

– Null peiling, blir vel noe samme nivå som i King of Nordic, med en god del mikslag. Vi skal bruke LANet til å få litt erfaring, holde nervøsiteten nede, fjerne press og øve på vårt eget spill og kartrotasjon.

Laget får billetter og hotell dekt, mens de må stå for reisen selv. Christensen sier at dette er noe de har jobbet for, og er meget fornøyd med at det endelig gir resultat.

– Det føles godt at noen ser på oss og føler vi fortjener å bli satset litt på. Vi har jobbet utrolig hardt siden nyåret og møtt på mye motstand, så det hjelper på motivasjonen og få noe servert på et sølvfat, sier Christensen.

Les også
Toppoppgjør: – Vi forventer ikke å ha noen problemer med å slå de

Før nyttår var det ikke mange som visste om Entelechy og laget til Christensen. Han sier at hard og dedikert jobbing har vært nøkkelen til gjennombruddet.

– Det har gått i mye trening. Med det gamle laget hadde vi ikke så mye rå kraft, men vi spilte utrolig bra som et lag etterhvert og la inn mer tid enn de fleste andre. Med den nye lagoppstillingen har vi mye mer rått talent, men har ikke helt fått inn kommunikasjonen og samarbeidet dit vi vil ha det enda, sier han før han legger til.

– Mye må nok gis til «Zame» som har vist en helt utrolig utvikling og blitt helt vill, og så klart spillere som «zealot», «Cryptik» og «Mikki» som villig gjør rollene sine for at spillere som meg og «Zame» skal kunne prestere bedre. Det er rett å slett en laginnsats. Vi har trent mye og de konstante gode resultatene har gitt oss motivasjonen til å kjøre på videre, sier kapteinen.

Med sluttspillet i Telenorligaen like rundt hjørnet, og Birdie LAN nå til helgen ser Christensen frem til å vise gode resultater. Han har også satt et mål for laget.

– Går alltid for seier men først og fremst vil vi bli gode i det lange løp, så all erfaring er bra erfaring. Vi øver på vårt eget spill og håper på å vist frem det vi øver på hver dag. To finaler og en seier, så skal jeg si meg fornøyd.

Etter Birdie LAN og Telenorligaen ser laget videre ut mot Europa.

– Vi skal spille en del store kvalifiseringer og håper å få møtt noen topplag der. ESEA League begynner snart, også er det et LAN til vi vurderer før sommeren.

– Østfold Esport LAN?

– Korrekt, avslutter Christensen.

Siste fra forsiden