Counter-Strike: Global Offensive / Telenorligaen

Seriemesterne møter underdogen i TV-kampen på søndag

– Det skal bli moro å komme i gang med Telenorligaen igjen, sier kapteinen til Panters.

Kristian «Akez» Kornbakk i Celestial Gaming (til venstre) og Bjørn «Skurk» Maaren i Panters møtes i Telenorligaen denne uka.
HLTV/Valve/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Counter-Strike-delen av Telenorligaen skytes offisielt i gang lørdag 6. februar med det direktesendte oppgjøret mellom BX3 og Lions klokken 20:00. Dagen etter, på samme tid, går rundens siste TV-sendte oppgjør: Celestial Gaming mot Panters.

Panters består av spillerne som i fjor vant ligaen under London Consiracy, mens Celestial er tidligere Badgers-spillere som såvidt klarte å beholde plassen i 1. divisjon etter en tøff høstsesong.

– Panters kan ikke ta for lett på det

Det er med andre ord få som tror på noe annet enn seier til de regjerende seriemesterne. Kaptein hos Panters gleder seg til ligastart, og tror Celestial kan overraske.

Bjørn «Skurk» Maaren under finalen av Telenorligaen på SpillExpo i 2015.

– Det skal bli moro med Telenorligaen igjen. Uansett hvem vi møter kan vi ikke ta for lett på det. Det ser dessuten ut som Celestial er et av de bedre lagene i år. Uten og ha sjekket for mange lagoppstillinger tipper jeg Celestial, Demise, BX3 og oss ender opp med de fire sluttspillplassene, forteller Bjørn «Skurk» Maaren til Gamer.no.

Gode treningsøkter har vært fokuset til Panters i det siste. Det skorter litt på resultatene, men gutta er ved godt mot.

– Vi taper og taper, men blir bedre og bedre! Det kan bare gå en vei. Trening har vært førsteprioritet for oss. Vi startet året røft og fant ut at det var mye som måtte endres. «Slap» dro sin vei og «PAINT» kom inn. Det begynner å komme seg nå, men vi er ikke helt der vi ønsker enda.

– Hva har Adam «PAINT» Fjellum tilført dere?

– Adam er en rolig fyr med deilig presisjon. Han har gjort oss mer seriøse og det var no som sårt var nødvendig. Når han kom inn skjønte alle at vi ikke kunne bare løpe over motstanderen. Det kan kanskje gå i Norge, men vi fikk mye kjepp når vi møtte bra motstand. Nå er vi mye mer strukturert og har en plan for de fleste runder, forteller han.

DISSE SPILLER FOR PANTERS:

Vis mer

Markus «maak» Karlsen
Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Adam «PAINT» Fjellum
Pål «Polly» Kammen

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Michael «haggis» Hagland
Kristian «akez» Kornbakk
René «zynthex» Lystad
Thomas «base» Finnøy
Simen «tOAp» Tangstad

Men litt tull skal det være.

– Det er fortsatt litt «yolo»-ing, da. Gutta må ha det litt moro, sier Maaren.

Les også
Full ordkrig mellom Rocket League-spiller og 00 Prospects-ledelsen

To nye spillere hos Celestial

Celestial Gaming har gjort noen endringer på laget etter at organisasjonen hentet inn spillerne fra gamle Badgers i november. To av spillerne er erstattet med Thomas «Base» Finnøy Trouiller (fra Lions) og Simen «tOAp» Tangstad (fra WCYD).

Kaptein Kristian «akez» Kornbakk forteller oss litt om bakgrunnen for dette.

– Endringen kom som følge av at vi mistet «cromen» til «zEVES» sin nysatsning. Vi trodde kanskje laget var på tur i oppløsning så ting var usikkert en periode. «B4t» godtok et tilbud av GamersLeague, og da var det meg, «zynthex» og «haggis» igjen. «Base» visste vi fra før var et ganske sikkert kort, mens «tOAp» hadde spilt med «haggis» i WCYD tidligere, og vi alle visste han hadde mye og komme med, sier han til Gamer.no.

Kristian «akez» Kornbakk i Celestial Gaming.

Kornbakk er klar på at både «Base» og «Toap» bidrar med både rutine og tekniske spillferdigheter.

– «Base» tilfører mye erfaring, har mange gode idéer og innspill på hva som er lurt å gjøre i visse situasjoner. «tOAp» tilfører mye rå aim og kommer til å være vår entry, han har god innsikt i spillet

Ettersom sesongoppkjøringen til Celestial ble preget av mye usikkerhet rundt lagoppstilling, har de ikke fått deltatt i noen nevneverdige turneringer. Litt trening har det blitt.

– Vi har fått trent litt før sesongstarten, men ikke så mye som vi hadde håpet. Vi har likevel troa på at vi kan slå godt fra oss i helgen.

– Hva tror du om deres egne sjanser mot Panters?

– Vi er så klart underdogs på papiret, men laget vårt i år føles sterkere enn i fjor. Vi vet vi har spillere som skyter hardt nok til at vi skal kunne slå dem, men da må vi naturligvis ha dagen og samspillet må sitte. Jeg tror at vi kan gi dem en god fight.

Kapteinen tror nivået i Telenorligaen blir høyere enn noen sinne denne vårsesongen.

– Flere lag kjører på og satser hardt. Nå har det jo vært veldig mange forandringer på lagene utenom sesong, så det blir svært spennende å se hvordan det slår ut for alle. Jeg personlig gleder meg veldig og håper det blir en sesong hvor vi får vist oss fra en god side!

Oppgjøret mellom Celestial Gaming og Panters ser du på GamerTV søndag 7. februar klokken 20:00.

Siste fra forsiden