Telialigaen - Counter-Strike

Sesongens mest uforutsigbare hovedkamp

Stabæk Momentum og Bifrost kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk.

William «kyt» Hestenes og Stabæk Momentum forventer tre poeng mot Bifrost.
Oliver Olsen

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Bifrost - Stabæk Momentum
Midgard - Foxed
Oilers - Wizard
Nordavind - Apeks
Fact - 777 Esports

Alle kampene spilles klokken 19:00, med unntak av hovedkampen som går klokken 21:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Vårens sesong av Telialigaen Counter-Strike har bydd på et mangfold av ferske spillere i øverste divisjon. To lagledere som har debutert er William «kyt» Hestenes og Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen. Mandag kveld går laglederne nok en gang opp mot hverandre.

– Kampen mot Bifrost tror jeg egentlig blir ganske jevn, den bestemmende faktoren til akkurat hvor nærme er hvor hardt vi skyter fra oss på mandag. Det er vanskelig å si her og nå, men vi prøver å møte best mulig opp. Vi vet hvor mye fokus de har på taktiske planer, mens vi har en litt annen tilnærmelse til runder. Vi har på ingen måte planer om å tape mot Bifrost så jeg får prøve å komme meg litt inni hodet til «theNe» og bo litt «rent-free» der, så får vi se på mandag, forteller Momentum lagleder, Hestenes.

Bifrost har enda ikke fått med seg et eneste poeng i øverste divisjon, men ser ikke bort ifra mulighetene for å få en trepoenger i ukens hovedkamp.

– Jeg tror hovedkampen kan bli veldig spennende, vi er veldig komfortable mot deres spillestil og om vi klarer å holde nervene i sjakk så tror jeg vi fint kan hente hjem tre poeng. Vi har blitt mer vant til nivået, og om vi klarer å holde hodet kaldt blir spennende å se. Det kan fort bli veldig jevnt, men om vi spiller opp mot våres beste så kan vi fort slå de komfortabelt, forteller Bifrost lagleder, Eriksen.

LES OGSÅ: 777 benker «Zykes» med umiddelbar effekt

Se kampen mellom Stabæk Momentum og Bifrost på TV 2 Sumo mandag fra klokken 20:30 »

Slik ser tabellen ut før fjerde runde i Telialigaen.
Telialigaen.no

– Man kan alltid overraske, selv mot gode lag

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Sindre «thomassen» Thomassen
Kjetil «svarteN» Svarteberg
Stian «zitan» Fjørtoft
William «kyt» Hestenes
Shero «Shero» Jaman

Stabæk Momentum har hatt blandede resultater så langt i sesongen, og går inn i hovedkampen som vårens overraskelseslag. Med overbevisende seier mot Wizard, men jevne tap mot Foxed og Fact er det vanskelig å se for seg hva Momentum kan stille opp med. Lagleder, Hestenes er derimot ikke bekymret.

Lagleder for Momentum, William «kyt» Hestenes, spiller sin første sesong i 1. Divisjon.
Oliver Olsen

– Veien til der vi er nå har vært ganske opp og ned, hvor en stor grunn for det er mangel på øvelse på bakgrunn av mye skjærende tidsskjemaer. Men vi har forsøkt å gjøre det beste ut av det så langt. Etter et tap mot Fact samt at vi ikke klarte å stjele et kart av Foxed heller ser det kanskje litt skummelt ut, men 2-0 kampen mot Wizard var en fin opptur sånn sett. Så hvem vet, man kan alltid overraske, selv mot gode lag.

Hestenes går inn i mandagens hovedkamp som sin første TV kamp, men skjelver ikke av den grunn.

Les også
Apeks-kapteinen benket

– Jeg tenker egentlig ikke så veldig mye på at det er TV kamp, jeg er greit vandt med streaming og casting på siden, så det blir å fokusere på det som skjer på server for meg, og prøve å ta det som en helt vanlig kamp. Men gøy blir det, kult å se satsingen til TV2 og Gamer komme til lys i form av TV sending, også håper jeg at «zEVES» har såpass med kritikk til meg etter kamp at jeg lærer mer, avslutter Hestenes.

LES OGSÅ: Rekordpåmelding i Telialigaen

– Hovedkampen kan bli veldig spennende

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen
Tobias «berzerk» Bertelsen
Marcus «Flaven» Skamsar
Markus «Markow» Otterstad
Torry «Torry» Michelsen

Nysatsningen til Bifrost har ikke startet sesongen som ønsket, men lagleder og Counter-Strike veteran, Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen, forventer en hovedkamp i deres favør.

– Jeg tror det kommer til å bli en veldig spennende kamp. Jeg ser for meg en veldig jevn kamp, men om vi spiller opp mot våres beste så kan vi fort slå de komfortabelt. Jeg spår 16-10 16-13 til oss så klart, forteller Eriksen.

Eriksen har vært lagleder i mange år, og føler endelig han har funnet den riktige femmeren til den riktige spillestilen.

Marcus «Flaven» Skamsar ble med i Bifrost like før sesongstart.
Oliver Rørvik-Olsen

– Jeg har lenge ønsket å spille et ganske åpent spill, men det er ikke alle som har passet inn i det løse systemet. Så i forkant av forrige sesong måtte jeg legge om helt, nå har vi mye mer å falle tilbake på enn tidligere, bedre struktur på det vi gjør, mye flere taktikker på alle kart og mer samspill over hele linja noe som har gitt gode resultater. Jeg må virkelig rose mine lagkamerater da dette ikke hadde gått uten de, når alle er påskrudd og vi spiller opp mot vårt beste føler jeg vi kan slå hvem som helst i landet, de er veldig unge og har utrolig mye potensiale.

LES OGSÅ: – Kommer ikke til å vise respekt

Eriksen lar seg ikke skremme av poengmangel etter de første tre rundene.

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE I 2. DIVISJON

Vis mer

Eager - VOID
Blue Elite - Domino
Celestial Gaming - tNn
777 Femme - Team DIamond
Bitfix - Metizport

Kampene spilles tirsdag 16. februar klokken 20:00.

Tabell »

– Det er ingen tvil om at vi har hatt en vanskelig start på sesongen, men vi har møtt gode motstandere til å starte med, vi har fått kjenne på Apeks som er klart best i landet for øyeblikket, og Nordavind Talent som jeg ville tippet på en 4. plass før sesongstart, for min del står det mellom de og Foxed for å nå sluttspillet. Så våre ambisjoner for denne sesongen blir ikke akkurat å nå sluttspill, men heller å beholde plassen i første divisjon, noe jeg tror vi skal klare om vi fortsetter å trene like mye som vi har gjort hittil, avslutter Eriksen.

Siste fra forsiden