PlayStation Plus

Setter midlertidig stopper for forlenging av PlayStation Plus-abonnement

Sony har forklart hvorfor spillere ikke får hive på mer tid akkurat nå.

PlayStation.com

Den siste uka har flere spillere meldt om problemer med forlenging av PlayStation Plus-abonnementet. Forsøk på å taste inn kupongkoder som følger med gavekort på abonnementsløsningen har kun resultert i feilmeldinger, og naturlig nok har mange vært bekymret for om de har kastet bort pengene sine.

Nå kan Sony imidlertid fortelle at dette kun er en midlertidig greie, mens selskapet pusler med oppgradering av PlayStation Plus.

Pent nødt til å vente

Via sine nettsider forklarer Sony at de som sitter på en kupongkode for PlayStation Plus rett og slett blir nødt til å vente. Enten til det eksisterende abonnementet utløper, eller til nye PlayStation Plus lanseres 22. juni i Europa.

– Mens vi gjør oss klare til å lansere den nye PlayStation Plus-abonnementstjenesten, gjør vi litt arbeid i kulissene for å gjøre overgangen så enkel som mulig for våre eksisterende medlemmer. Som del av dette arbeidet har vi midlertidig stanset eksisterende medlemmers mulighet til å forlenge abonnementet frem til lanseringen.

PlayStation-makeren påpeker videre at koden du sitter på fortsatt vil være gyldig når alt åpnes opp igjen.

– Vit at kupongkoden din fortsatt er gyldig og at du vil kunne løse inn den inn, enten når ditt eksisterende abonnement utløper og deaktiveres eller etter at den nye PlayStation Plus-tjenesten lanseres i ditt område – hva enn som skjer først.

Konverteres til nye abonnementstyper

Når nye PlayStation Plus lanseres og du vil bruke dine eksisterende kupongkoder, må du velge hvilken abonnementstype du ønsker å aktivere. Sony har sluppet en oversikt over akkurat hva du får, avhengig av hva du velger.

Slik blir konverteringsordningen for eksisterende abonnenter som enten har PlayStation Plus- eller PlayStation Now-kupongkoder.

En måned med dagens PlayStation Plus blir til 31 dager med PlayStation Plus Essential, 21 dager med PlayStation Plus Extra eller 17 dager med PlayStation Plus Premium. Tre måneder med PlayStation Plus gir deg 92 dager med Plus Essential, 58 dager med Plus Extra eller 46 dager med Plus Premium. 12 måneder med PlayStation Plus veksles inn i 365 dager med Plus Essential, 219 dager med Plus Extra eller 183 dager med Plus Premium.

Nye abonnenter med PlayStation Now-koder hives rett inn på toppnivået PlayStation Plus Premium. En måned gir deg 17 dager, tre måneder gir deg 46 dager og tolv måneder blir til 183 dager med Plus Premium.

Tre abonnementsvalg

Med nylanseringen kommer tre forskjellige abonnementsvalg:

Les også
Kommentar: PlayStation Plus har foreløpig lite å stille opp med mot Xbox Game Pass

PlayStation Plus Essential

Byr på akkurat det samme som PlayStation Plus byr på i dag. Det vil s:i to utvalgte spill man kan laste ned hver måned, nettspilling, skylagring av lagringsfiler og rabatter på PlayStation Store.

Denne varianten vil koste det samme som PlayStation Plus gjør nå, 85 kr i måneden, 240 kroner for 3 måneder eller 580 kroner for et år.

PlayStation Plus Extra

Inneholder alt som er i Essential-tjenesten, men legger også til en katalog på opp til 400 spill fra PlayStation 4 og PlayStation 5. Spillene skal være hentet fra både Sonys interne studio, og fra tredjepartsutviklere.

Denne varianten vil koste 13,99 euro per måned, 39,99 euro for tre måneder og 99,99 euro for et år.

PlayStation Plus Premium

Inneholder alt fra både Essential og Extra, men legger til opp il ytterligere 340 ekstra spill. Her inkluderes PlayStation 3-spill via strømming, samt både nedlasting og strømming av spill fra PlayStation, PlayStation 2, PlayStation Portable og PlayStation 4. Man kan strømme spill både til PlayStation 4, PlayStation 5 og PC. Man vil også ha tilgang til enkelte «trial»-varianter av storspill, slik at man kan teste noen av dem.

Denne varianten koster 16,99 euro per måned, 49,99 euro i kvartalet og 119,99 euro for et år.

LES OGSÅ: Sony krever angivelig at fremtidige PlayStation-spill får demoer på minst to timer »

Siste fra forsiden