Shenmue III samlet inn 15 millioner kroner etter åtte timer på Kickstarter

Rekordspillet fikk trampeklapp under Sonys E3-konferanse.

Yu Suzuki

I natt annonserte Sega-veteran Yu Suzuki en Kickstarter-kampanje for det neste spillet i Shenmue-serien. Noe overraskende dukket Suzuki opp på scenen under Sonys pressekonferanse på E3, men Sony har tydeligvis ingen planer om å finansiere Shenmue III. Derfor ble det altså opp til publikum å realisere Suzukis drøm.

Å be om penger på en av de største pressekonferansene under E3 har vist seg å være ganske smart, for i skrivende stund har Kickstarter-kampanjen samlet inn hele målsummen på over 15 millioner kroner, på bare åtte timer. Til nå har over 25 000 mennesker støttet prosjektet.

Shenmue III vil fortsette historien til Ryo Hazuki.

Det er 14 år siden det forrige spillet i Shenmue-serien ble gitt ut, men Suzuki har aldri gitt opp håpet om å lage flere spill. I 2013 fortalte han at han vurderte å bruke Kickstarter for å finansiere utviklingen av Shenmue III, en idé han nå håper vil la historien om Ryo Hazuki fortsette.

Direkte oppfølger til Shenmue II

Shemnue III vil plukke opp historien der forgjengeren sluttet for 14 år siden. Ryo har ankommet Kina på leting etter sin fars morder. Der møter han landsbyjenta Shenhua, som blir med han på en mystisk og farefull reise.

Spillet bygges i Unreal 4-motoren og vil benytte mange av de samme elementene fra tidligere spill i serien. Suzuki lover en spillopplevelse som vil appellere til nykommere, men som også belønner langvarige fans av serien.

Shenmue III kommer til PlayStation 4 og PC og utvikles av Ys Net. Se annonseringen nedenfor.

Slik ble Shenmue III annonsert. (Video: GameSpot)

Siste fra forsiden