Silent Hunter 5 annonsert

Ivrige ubåtkapteiner kan nå glede seg til flere tokter under vann.

Enten du er blant de som har sett Das Boot over hundre ganger, eller generelt trives best under vann i en stålkiste, kan du nå igjen glede deg til mer undervannskrig. Den velkjente Silent Hunter-serien skal nemlig utvides.

Silent Hunter 5 utvikles av Ubisoft Romania, som også sto for det tredje og fjerde tilskuddet i serien. Denne gang vil spillere få seile i både kjente og ukjente farevann – turen går denne gang innom både Atlanterhavet og Stillehavet.

Den største nyheten er utvilsomt at spillere i mye større grad enn tidligere vil føle seg som kapteinen ombord, med mulighet for å gå fritt rundt på båten i førsteperson. Ergo kan man selv ta turen innom maskinrommet for å kjefte på mekanikeren om dieselmotorene stopper for 101. gang. Videre loves det at spillere selv i mye større grad vil påvirke spillets gang via den nye dynamiske kampanjen. I tillegg vil alle dine handlinger påvirke fienden, det loves at både taktikk og list må brukes for å unngå den velkjente lyden av ekkolodd.

Et av spillets ankepunkter har alltid vært, til tross for at det er en simulator, den vanskelige innføringskurven. Dette er også noe utviklerne håper å forbedre med et totalrenovert grensesnitt, slik at også landkrabber kan leke jeger. Dette skal dog ikke påvirke gleden for erfarne ubåtkapteiner, og det loves fortsatt at man skal kunne få kontrollere tilnærmet hver ventil om ønskelig.

Sist, men ikke minst, loves bedre grafikk, storslåtte omgivelser og autentiske detaljer.

Spillet har fått planlagt slippdato i begynnelsen av 2010.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden