Simcity Creator til høsten

Enkel bybygging

EA har offentliggjort de første detaljene om deres nye Simcity-spill til Wii og DS.

Tidligere i år ble det klart at EA jobbet med flere nye Sim-prosjekter. De avduket et av disse, Mysims Kingdoms, for noen uker siden, og nå har de sluppet en pressemelding med den første informasjonen om Simcity Creator.

Bilde fra Wii-utgaven.

Simcity Creator er eksklusivt til Wii og DS. I følge EA skal spillene være de lettest tilgjengelige og minst seriøse hittil i Simcity-serien. De to utgavene er svært forskjellige, der vi på Wii skal bygge en moderne storby i kjent Simcity-stil, tar DS-utgaven oss med gjennom flere årtusen med bybygging.

Kurver og historie

Wii-utgaven lar deg for første gang i Simcity-serien lage et transportnett med runde kurver. Du kan også forandre form på bygningssonene. Dette skal visstnok la deg bygge mer autentiske byer enn tidligere.

Du får 13 ulike temaer du kan bygge byen din i. Nøyaktig hvilken stiler vi får sier ikke EA mye om i pressemeldingen, men amerikanske, japanske, og europeiske temaer er i hvert fall tilgjengelige.

Bilde fra DS-utgaven.

Ved å bygge i de forskjellige temaene kan du låse opp «heroiske» bygninger. Disse er storslåtte landemerker som gir byen din et særskilt preg. Det er mulig å opdage over 30 slike bygninger, og de fleste er basert på kjente historiske byggverk.

Ingen Simcity-spill er fullstendige uten muligheten til å få ut frustrasjon med en hendig naturkatastrofe, og EA lover tornadoer, jordskjelv, monstre, roboter, og andre underholdende måter å smadre skaperverket ditt på.

På DS skal du bygge deg gjennom menneskehetens historie. Du starter en gang i fjern fortid, og skal jobbe deg gjennom antikken, middelalderen, industrialiseringen, nåtiden, og til slutt fremtiden. Hver av tidsperiodene byr på unike utfordringer for byplanleggere.

Vi har tidligere meldt om Simcity 2 til DS, og utifra skjermbildene ser det ut til at Simcity Creator er det samme spillet.

Begge utgavene av Simcity Creator skal være i butikkene 19. september.

Siste fra forsiden