Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Siste sjanse for å sikre PUBG-sluttspill i Telialigaen

Uhyre jevnt mellom flere lag idet seriespillet går mot slutten.

PUBG Corp.

Tirsdag er det duket for siste runde med seriespill i Telialigaen i Playerunknown's Battlegrounds. Flere av favorittene har allerede sikret sin plass i sluttspillet, men på midten av tabellen pågår en intens kamp om de siste finalebillettene.

Oilers Esports er blant lagene som håper å ta det siste steget opp blant de åtte beste i gruppe A, og Sondre «dev1ant» Hansen vet hva som må til for å lykkes.

– Hvis vi klarer å prestere slik vi vet vi kan, så er avansement helt klart innenfor rekkevidde. Men slik det står nå er vi dessverre ikke bare avhengige av vår egen prestasjon, og vi trenger at våre nærmeste konkurrenter ikke får det til, konstaterer Oilers-spilleren når Gamer.no tar kontakt.

Kampene fra siste serierunde ser du fra klokken 19:00 tirsdag 28. april. Oppgjørene fra gruppe A sendes på Twitch-kanalen til Matchpoint, mens kampene fra gruppe B går på Twitch-kanalen til Gamer.no.

– Alt kan skje i siste runde

For Oilers-gutta har det blitt en tyngre sesong enn forventet. Laget hadde klare ambisjoner om sluttspill, men som «dev1ant» innrømmer har det ikke helt gått etter planen.

Slik ser tabellen i gruppe A ut før siste serierunde.
Gamer.no

– Vi hadde absolutt siktet oss inn på en plass blant de åtte beste, men ettersom gruppa har vært sterkere enn forventet og vi ikke har klart å prestere slik vi ønsket blir det foreløpig en 9. plass, sier Hansen.

Før runden er det kun 16 poeng som skiller Oilers fra en åttendeplass, og muligheten for sluttspill er fortsatt helt klart i live. «Dev1ant» påpeker riktignok at gutta har to konkurrenter hakk i hæl (be deceived og Bitfix) så det holder ikke bare å danke ut lagene som ligger foran på tabellen. Han tror tirsdagens kamper kan bli hektiske.

– Alt kan skje i siste serierunde. Det er nok noen lag som tenker de vil gjøre noe nytt, enten for å utfordre nære konkurrenter eller bare fordi de kan. Dette kan igjen skape en dominoeffekt.

Laget som foreløpig holder den ettertraktede åttendeplassen er Dreamz Esports. Gutta har så langt hengt godt med i svingene, i det Thor-Nicolay «ThorNic» Harstad Arebø beskriver som en «helt grei» sesong.

Sesongens nest siste runde skulle imidlertid vise seg å bli svært utfordrende for Dreamz, og «ThorNic» legger ikke skjul på at gutta har en vanskelig jobb foran seg.

– Det skal bli tøft, men vi skal gjøre vårt beste for å holde på ledelsen til lagene bak oss. Vi kommer til å spille vårt spill, så får vi heller se underveis om vi må gjøre noe annerledes.

– Gode muligheter om vi er skrudd på

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

I gruppe B er det enda jevnere, med fattige to poeng som skiller åttende- og niendeplass. Out of Nowhere er laget som jager, etter det som har vært en ujevn sesong for kvartetten.

I gruppe B er det svært jevnt om den siste sluttspillplassen.
Gamer.no

– For oss har det vært ganske humpete. Vi startet sesongen uten full lagoppstilling, så vi måtte prøve ut nye spillere mens vi holdt på. Etter tredje runde fikk vi «Maskulinting» inn i laget, men generelt sett har vi ikke klart å holde nivået vi ønsker, forteller Thor-Atle «Adle» Drange Jørgensen.

Fem kamper på å hente inn to poeng gir Out of Nowhere mer enn nok tid til å gjøre det på, og «Adle» er optimistisk med tanke på guttas sjanser. Han påpeker riktignok at laget fortsatt jobber med å luke ut feil, og først og fremst blir målet å unngå tabber.

– Jeg vil si vi har gode muligheter om vi er skrudd på i morgen. Det er noen ting som må endres, men viktigst for oss blir å holde hodet kaldt og ikke gjøre enkle feil. Så kan vi jobbe med de større problemene de neste to ukene om vi kvalifiserer oss, konkluderer Drange Jørgensen.

Om Out of Nowhere skal ta seg videre er laget nødt til å kvitte seg med Gaming med Promille, som foreløpig okkuperer åttendeplassen. I likhet med Dreamz viste Gaming med Promille riktignok svakheter i forrige runde, som bør gi håp til konkurrentene like bak.

Det har ikke lykkes Gamer.no å få kontakt med spiller fra Gaming med Promille.

Hvordan sirkuset ender kan du altså se i kveld, fra klokken 19:00. Som alltid går kampene i gruppe A på Matchpoint, mens Twitch-kanalen til Gamer.no sender kamper fra gruppe B.

Siste fra forsiden