Skrekk og gru i Call of Cthulhu

Headfirst Productions holder til hos Bethesda Softworks på E3 i år. De viser frem sitt kommende skrekkspill med det noe utradisjonelle navnet Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Sjefsprogrammerer Gareth Clarke viste Gamer.no velvillig rundt i spillet, mens han fortalte om den grusomme historien som ligger og dveler i bakgrunnen. Som et illeluktende, gammelt lik.

Spillet baserer seg på H.P. Lovecrafts (en amerikansk forfatter kjent for sine fantasy- og eventyrfortellinger) verk, i likhet med skrekkspillet Eternal Darkness. Spillet tar også i bruk Sanity Effects, noe det også deler med skrekkspillet på GameCube. Spillet begynner ved at du, hovedpersonen, prøver å ta selvmord. Det er mislykket, og du blir plassert på en mental-institusjon i mange år. Når du slipper ut skal du finne ut hva som egentlig skjedde med deg, da historien virker alt annet enn rett frem. Spillet, som er satt i 1920-årene, blir alt annet enn koselig etter dette.

Alt ses i førsteperson. Og bare glem statistikker på skjermen, for det får du ikke. Alt er helt klart, men regner det vil du se dråper på skjermen. Blir du slått vil blodflekker dekke til synet ditt. Sanity-systemet står sentralt, og utviklerne presiserer til Gamer.no at det faktisk mye bredere enn det vi så i Eternal Darkness. Figuren din blir paranoid, synet svikter og andre illusjoner trer frem. Blir han altfor skremt, vil han plutselig bli narret til å tro at fiendene hans er venner. Plutselig kan du se en av vennene dine i spillet komme mot deg med øks - og da er det vanskelig å vite om det faktisk er ekte. Utviklerne byr på hele femti forskjellige av disse effektene. Spillet kombinerer skriptede sekvenser med selve gameplayet. Noen av mellomsekvensene er faktisk interaktive.

Av og til vil du høre barnestemmer eller merkelige lyder, og du må finne ut hvor det kommer fra. Kanskje er det bare frykten som roter med hodet ditt? Av og til er likevel trusselen ekte. I demoen var vi ombord på en båt som reiste over havet til ukjent land. Plutselig ser vi en av seilerne bli dratt ut i havet. Sekunder etterpå kommer det monstre ombord, men etter mye skyting ble de terminert. Men det var bare begynnelsen. Plutselig ser vi en enorm hundreårs-bølge komme veltende mot skipet, og vår guide, Gareth Clarke, finner raskt noe å holde seg fast i. Kort etterpå stiger det opp et gigantisk sjøuhyre som vifter med armene og prøver å fange spilleren. Skremmende, ikke sant? Det er bare begynnelsen. Historien i spillet kommer til å sjokkere deg, og pågrunn av den svært velillustrerte volden er dette absolutt ikke for yngre øyne.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth blir lansert til PC og Xbox tidlig 2004. Det kommer også et eget spill til PlayStation 2, kalt Tainted Legacy, med en historie som faktisk blandes med historien i Call of Cthulhu.

Siste fra forsiden