Smite

– Skuffende om vi ikke hadde havnet på første- eller andreplass

Norske Emil «Lawbster» Evensen ble verdensmester i Smite sist helg.

Team SoloMid virker fornøyde. Fra venstre QVOfred, youngbae, Lawbster, Zimpstar, Gamehunter, Trixtank.
Privat

I helgen gikk Smite Launch Tournament av stabelen, der Team SoloMid gikk ubeseiret gjennom hele turneringen. Etter å ha slått Team Dignitas i finalen 3-0 kunne gutta reise hjem fra Atlanta med over 620 000 kroner i bagasjen, en av de største summene en nordmann noensinne har vært med å vinne i esport.

Ikke spesielt overrasket

Ifølge Emil «Lawbster» Evensen var ikke seieren i SLT den største overraskelsen.

Emil «Lawbster» Evensen.

– Vi hadde blitt skuffet om vi ikke hadde blitt 1 eller 2. Det skyldes resultater i online-kvalifiseringen til dette arrangementet. Vi har følt oss relativt sikre på at vi skulle ta en slik plassering.

Lawbster tok likevel ikke seirern for gitt.

– Det føles litt uvirkelig å vinne, kan du si. Det har nok ikke sunket helt inn enda, men det er dritkult at så mange folk interesserer seg for Smite, og e-sportdelen av det generelt.

Kommer alltid sterkt tilbake

Team SoloMid består av de beste medlemmene fra de gamle lagene COGnitive gaming EU og Bipolar Method. De har dominert det profesjonelle miljøet i Smite i hele år, og gikk hjem med seieren i hele 5 av 8 kvalifiseringsturneringer. Når Team SoloMid spiller, taper de gjerne litt tidlig i spillet, men kommer veldig sterkt tilbake hver eneste gang.

Team SoloMid jubler etter seieren.

– Det er jeg og «Gamehunter» som tar oss av hvilke guder vi skal velge og forby, og når jeg ser tilbake på turneringen har vi hatt et utrolig solid lagoppsett i hver eneste kamp. Jeg tror det har hjulpet oss veldig mye gjennom de senere partiene i kampene. Jeg vet ikke om vi har hatt en veldig stor fordel sammenlignet med de andre lagene, men jeg tror vi ligger langt foran i å velge og forby guder, og i teamfights senere ut i en kamp. Vi er veldig trygge på hverandre når det er snakk om 5 mot 5 eller 4 mot 4-situasjoner, sier Lawbster.

– Selv spiller du i rollen «midlane». Hva går denne rollen ut på?

– Det er veldig mye fokus rundt midlane, da det er camper med dobbelt så mange erfaringspoeng som er ekstremt høyt prioritert i spill på høyt nivå. På papiret er det en en mot en-lane, men jungler og support roterer veldig ofte for å få midcamps, da blir det fort bråk.

Så er det også den mest sentrale rollen i spillet, og mest sannsynlig der det skjer noe først.

Les også
Temp.no ønsker å ta tilbaketronen som Norges beste Counter-Strike-lag

Høy risiko

Lawbster spilte tidligere World of Warcraft, og har vært høyt rangert i Heroes of Newerth og League of Legends. Siden Smites spillestil kan regnes som en fusjon av disse tre spillene hadde han et godt grep om konseptet allerede da betaversjonen ble sluppet. Smite er derimot ikke stort nok enda til å være et stabilt levebrød.

Smite er et relativt ferskt spill i esportsammenheng.

– Ønsker du en karriere innenfor esport spiller du League of Legends, DotA 2 eller StarCraft II, forhåpentligvis Smite etterhvert. Det er enormt mye trening som ligger bak de som er på toppnivå i disse sjangerne, så det er ganske høy risiko å lete etter en karriere. Men er du god nok og spiller med de store gutta øverst i rankingen, så vil du bli oppdaget, mener Lawbster.

Selv jobber han med IT i forsvaret, i tillegg til å trene på Smite 3-6 timer hver dag. I helgen blir det gjerne dobbelt så mye.

– Planene mine er å fortsette å spille Smite, deretter se hvor stort det blir etterhvert. Hvis det blir ordentlige penger ut av det er det ikke utenkelig for meg å satse profesjonelt, men skal man bo i Norge er det viktig å ha noe å falle tilbake på foreløpig, sier han,

Skal til Kina

– Hvilke andre turneringer i fremtiden kan Smite-fans se frem til, og når er neste gang vi ser TSM?

– Nå skal vi ned til Shanghai i juni, og spille mot det beste kinesiske laget. Der har ikke Smite vært ute på langt nær like lenge. Jeg fikk intrykk av at det blir en showmatch mer en noe annet. Så det blir veldig gøy! Ellers så er vel Gamescom rett rundt hjørnet (13.-17. august, journ.anm.), og der skal Smite stille vet jeg.

Vi har også en annen nordmann som hevder seg for øyeblikket:
StarCraft II-spilleren Snute har kommet seg til kvartfinalen i WCS-ligaen »

Siste fra forsiden