Slaget utvides i Empire: Total War

Utvidelsespakken Warpath snart tilgjengelig gjennom Steam.

Creative Assemblys Empire: Total War var nok et skuddsikkert tillegg til den mektige Total War-serien. Sverd og skjold var ikke lenger nok når hobbygeneraler kunne ty til mektige muskedundre og kanoner i spillets massive slag. Spillet, som var satt til kolontidens 1700-tall, hadde også en robust og omfattende mulighet for sjøkrig. Til tross for en del småfeil og bugs ble spillet nærmest universalt hyllet.

Empire ga muligheten til å styre et utall land og nasjoner til overveldende suksess, middelmådighet eller rak utslettelse. Skulle du ha ha klart å spille deg lei av de forskjellige fraksjonene allerde har vi gode nyheter: Spillets andre stykke nedlastbart innhold er godt på vei, faktisk slippes det en gang i oktober måned. Steam har som før sikret seg eksklusivitet på denne pakken, som forresten har fått navnet Warpath. Prisen snuser på sju euro.

Med Warpath får spillere en utvidet mulighet til å ta del i utformingen av den mektige amerikanske republikk. Nærmere bestemt er det indianernes side av fortellingen som skal belyses ytterligere, fem nye indianerstammer vil være spillbare. Disse er fullverdige fraksjoner som kan benyttes i spillets flerspiller, og de bringer med seg flere nye soldattyper og teknologier. Spillkartet over Nord-Amerika blir med denne miniutvidelsen mer detaljert, og spillerne får en rekke nye landeområder å erobre.

De fem nye fraksjonene eller stammene som de vel kan kalles er Iroquois, Huron, Plains, Pueblo og den kjente stammen Cherokee. Blant de nye enhetene får vi shamanen og speideren. Nyheter på teknologitreet er de herlig okkulte ”Spirit Medicine”, ”the Call of the Wild” og ”Dreamwalking. Er det lov å håpe på en ”Dancing with Wolves”-teknologi? De nye fraksjonene har som de andre i spillet sine egne agendaer, og det gis egne seiersvilkår til indianerstammene også.

Var du en av de som fortsatt ikke er helt fornøyd med spillets finurligheter, selv etter de tidligere patchene bør det nevnes at nummer 1.4 straks vil være tilgjengelig. Her lover Creative Assembly å levere forbedret og balansert krigføring til sjøs og på land, i tillegg til at den kunstige intelligensen til både egne tropper og fiendtlige har blitt bedre. Spilleren kan også kose seg med to helt nye historiske slag.

Mest av alt har utvikleren jobbet med å forbedre beleiringsdelen av spillet, her skal det også ha blitt lagt til en rekke nye funksjoner.(For den fullstendige listen med oppgraderinger, se her.)

(Kilde: Totalwar.com)

Siste fra forsiden