Slagord mot Rockstar Games

Demonstranter samlet seg på tirsdag utenfor Rockstar Games sitt hovedkvarter i Manhattan for å protestere mot det kommende spillet Bully.

Rockstar Games har måttet tåle mye kritikk i løpet av de siste årene. Det hele startet med GTA 3, og siden har det haglet med rasismeanklager, beskyldninger om at spillene deres har ført til vold i den virkelige verden og, til sist, furore rundt det skjulte sex-minispillet i San Andreas, som førte til at spillet ble forbudt i Australia og at dagens versjon måtte trekkes tilbake fra butikkhyllene i USA.

Nå er fokuset flyttet til Bully, et spill under utvikling hos Rockstar Vancouver. Bully gir deg rollen som en skoleelev som visstnok ikke er mors beste barn. I følge den offisielle beskrivelsen går spillet ut på å ta igjen mot bøller og ondsinnede lærere, samtidig som du prøver å skaffe deg oppmerksomheten til et medlem av det motsatte kjønn. Ellers loves vi et originalt gameplay og en humoristisk historie.

Bilder av spillet gir inntrykk av at hovedpersonen selv er rimelig bølleaktig, og at kamp vil spille en rolle i spillet. Hvor viktig og hvor brutal denne er vet vi lite om, i og med at Rockstar har sagt veldig lite om selve innholdet i spillet. På tross av dette har Bully allerede skaffet seg en del negativ presseomtale, da flere grupper mener det kan være med på å glorifisere mobbing og andre problemer i skolen.

I går samlet en amerikansk ungdomsgruppe ved navn Peaceoholics seg utenfor Rockstar Games sitt Manhattan-baserte hovedkvarter, hvor de ropte slagord mot det Take 2-eide selskapet og bar plakater med diverse anti-Rockstar-budskap. Målet for protestene ser ut til å være å få Rockstar til å kansellere spillet, som skal komme til PS2 og Xbox senere i år. Demonstrantene hadde blant annet dette å si under tirsdagens demonstrasjon:

- Hey, hey, ho, ho, Rockstar Games has got to go!

Siste fra forsiden