Fortnite

Slik blir Fortnite på neste generasjons konsoller

Får en rekke forbedringer.

Epic Games

I mai i år opplyste Epic Games at Fortnite ville komme ut i en forbedret versjon til de nye konsollene, men uten å dele tekniske detaljer. Nå har studioet gjort nettopp det, i en ny oppdatering på hjemmesidene.

Ført og fremst, og kanskje ikke helt overraskende, vil Fortnite kunne kjøres i 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund på både PlayStation 5 og Xbox Series X.

På den noe svakere Xbox Series S vil spillet støtte 1080p-oppløsning med 60 bilder per sekund. Både Xbox Series X/S og PlayStation 5 vil også støtte Split Screen-spilling i 60 bilder per sekund.

Epic Games

Mer dynamisk

På PlayStation 5 og Xbox Series X vil spillet i tillegg by på diverse andre tekniske løft. Spillverdenen vil bli mer dynamisk og interaktiv, som blant annet innebærer at gress og trær vil reagere realistisk på eksplosjoner.

Epic kan ellers opplyse at elementer som væske og røyk vil simuleres på en «kulere» måte enn før, og spillet vil også skilte med helt nye storm- og skyeffekter.

Utvikleren kan love at lastetidene vil bli betraktelig raskere på samtlige av de nye plattformene.

Fortnite skal utnytte den haptiske teknologien til PlayStation 5-kontrollen slik at spillere fysisk skal kunne kjenne forskjellene mellom våpnene når man trykker på avtrekkerknappen. På Sonys konsoll kan spillere også gå rett inn i de ulike spillmodusene i Fortnite direkte fra hjemskjermen via den nye Activities-funksjonen.

Nestegenerasjonsversjonen av Fortnite vil ifølge Epic være klar til nedlastning når de nye konsollene lanseres, og du vil ta med deg all progresjon til den nye versjonen.

Les også: Ingen får selge PlayStation 5 i butikk i 2020 »

Siste fra forsiden