Slik blir Gran Turismo 5-turneringen

Her er det du trenger å vite om bilspillet i turneringen.

Å kalle Gran Turismo 5 et av historiens verdens mest etterlengtede spill er nok ingen overdrivelse. Kjøresimulatoren var under utvikling i svært lang tid, og stadige utsettelser gav gigantprosjektet mye publisitet. Ikke det at det var nødvendig, Gran Turismo-serien har allerede vært en av verdens største bilspillserier i en årrekke, hvor kjennetegnene er høy realisme, mange moduser og et rikt utvalg biler.

Les også: Premier for over 250 000 kroner

Gran Turismo 5 er sannsynligvis det mest omfattende bilspillet på markedet. Her har man ikke bare baneløp med over 1000 ulike biler å velge mellom, det er også anledning til å kjøre rally, go-kart, hyre andre sjåfører til å gjøre jobben for seg og mye mer.

Slik blir konkurransen

Alle turneringene i Gamer's Paradise foregår en mot en, og i Gran Turismo 5 er det førstemann til mål. Konkurransen i dette spillet er kun på PlayStation 3. All spilling inntil finalene vil foregå over Internett, og det er et krav at du er bosatt i Norge.

Førstepremien i Gran Turismo 5-turneringen vår er 10 000 kroner. Andreplassen mottar for sin del 3000 kroner. Vi ønsker også å belønne tredjeplassen med en gratis spillserver fra Multigamer.no i tre måneder. De tapende kvart- og semifinalistene får gavekort fra Elkjøp på henholdsvis 400 og 800 kroner.

Kvalifiseringen gjennomføres i åtte cuper, og den første starter onsdag 1. juni, klokka 19:00. Du kan melde deg på via turneringssystemet vårt. Det skal stå igjen åtte spillere fra hvert spill, hver spillekveld, og disse går videre til sluttspillet som avholdes 14. juni. De to beste fra hvert spill i sluttspillet går videre til en finalehelg i Oslo 26. til 28. juni.

Klikk her for å melde deg på Gran Turismo 5-turneringen

Klokken 19:00 setter vi opp hvem som møter hvem, og resultatet av trekningen finner ved å klikke på den cupen du deltar i på turneringssiden. Slik gjennomfører du et kamp når du vet hvem du skal spille mot:

  • Legg til vedkommende som venn på din PlayStation 3.
  • Sett opp et privat spill ved å gå gjennom følgende menyvalg: «GT Life» => «Community» => «Lounge»
  • Motstanderen kan nå gå til «Community» under «GT Life», velge ditt navn, deretter «Lounge».

Når løpet er ferdig skal opptaket lagres og resultatet meldes inn via turneringssystemet. Opptak av løpet finner du i lobbyen under «Race Results». Eventuell klage på motstanderen skal rapporteres på e-post til erik@emmaweb.no. Reprisen sender du gjennom «Replay Theatre». Velg reprisen du vil sende og trykk på «Export Save Data».

Les også
– Visjonen er å få alle FIFA-spillere innom Ultimate Team

Det er noen viktige regler man må forholde seg til i kvalifiseringen, og vi gjengir de viktigste her:

  • Bane: Tokyo R246
  • Antall runder: 6
  • Modus: Normalt løp
  • Bilmodell: Acura NSX 91 (80 000 credits)
  • Bilmodifikasjoner: Racing (205 000 credits)
  • Turbo: Nei
  • Straff: Nei

Resten av reglene finner du ved å klikke på Gran Turismo 5 øverst på Gamer's Paradise-forsiden.

Tom-Erik «GLHoppeh» Fossåkaret fra GamersLeague-miljøet har laget en videosnutt som forklarer i detalj hvordan du rapporterer kamper og hva du må gjøre dersom motstander jukser eller ikke dukker opp i det hele tatt:

Åtte dager med kvalifisering

Hvis du blir slått ut allerede på onsdag kan du også prøve på nytt på disse datoene i tiden fremover:

Torsdag 2. juni
Fredag 3 . juni
Lørdag 4. juni
Søndag 5. juni
Mandag 6. juni
Tirsdag 7. juni
Onsdag 8. juni

Klikk her for å melde deg på Gran Turismo 5-turneringen

Siste fra forsiden