Altibox Eserien

Slik blir sluttspillet i Altibox Eserien

Vålerenga, Raufoss, Jerv og Stabæk var lagene som tok seg videre fra playoff fredag kveld.

Elias Thøgersen (i bakgrunnen) strekker armene i været når lagkamerat Andreas Høyden vinner mot Kongsvinger.
Sindre Stien

Playoff i Eserien innfridde virkelig slik man hadde sett for seg på forhånd. Det ble spilt forrykende FIFA, og man fikk virkelig sett hvor høyt nivået faktisk er denne sesongen. Fjorårets vinnere Vålerenga så ut til å gå på en smell allerede i første kamp mot Jerv, da Arkan Resul tapte 3-1 for Anders Rasmussen, men en utrolig snuoperasjon av Magnus Myhrhaug Kristiansen sikret en 6-5 seier i sin kamp mot Håvard Paulsrud.

Raufoss imponerte stort med å knuse både Stabæk og Lillestrøm i sin vei mot sluttspillet. På forhånd har unge Jonas Kvål blitt snakket opp som den klart beste på laget, men lagkamerat Mats Bergstrøm fikk også vist at han innehar et bra nivå. Jerv gikk på et knepent tap mot Vålerenga i første kamp noe som betydde at de måtte slå Sandnes Ulf i en eliminasjonskamp. Sørlandsklubben innfridde i den kampen, og med 5-1 i siste kamp mot Lillestrøm tok de seg videre.

Før fredagens playoff hadde ekspertkommentator Yngve Gjerde spådd hvem han trodde gikk videre. Gjerde tippet Stabæk greit videre fordi han trodde de skulle slå Raufoss i den innledende kampen. Blåtrøyene spilte ikke så bra som eksperten forventet, og etter et stortap mot Raufoss, og en jevn seier mot Viking kriget de til seg en 2-1 seier mot Kongsvinger i en vinn-eller-forsvinn-kamp.

Se kampene i sluttspillet fra lørdag klokken 13:00 på Dplay »

LES OGSÅ: – «Hyper» og «Arko» er nok veldig revansjelystne og har enorme prestasjoner å vise til

Slik blir sluttspillet

Sluttspillstreet.
Altibox Eserien

Før fredagens playoffkamper ventet de fire gruppevinnerne Brann, Kristiansund, Mjøndalen og Sarpsborg 08 på sine sluttspill-motstandere. Med avansementet til Vålerenga, Raufoss, Jerv og Stabæk betyr det at det er de åtte nevnte lagene som skal opp mot hverandre i kampen om trofeet i Eserien sesong to.

I sluttspillet får man servert flere gode oppgjør, og det er muligheter for at man får se en reprise av finalen fra første sesong, med Brann og Vålerenga på hver sin side av treet. Mjøndalen og Stabæk blir et veldig bra oppgjør, samt at det er spennende at Raufoss eller Kristiansund overgår de fleste sine forventninger, når én av dem uansett når semifinalen.

Som seer har man blitt vant til at det kommer en del overraskelser når det gjelder resultater i Eserien, og slik det ser ut, er det absolutt muligheter for noen skalper også i sluttspillet.

Siste fra forsiden