Cyberpunk 2077

Slik blir våpnene i Cyberpunk 2077

Utvikleren deler mer fra spillet i ny Night City Wire-episode.

Som lovet avholdt CD Projekt RED en ny Night City Wire-episode mandag kveld norsk tid, og der ble enda flere aspekter ved Cyberpunk 2077 behørig belyst. Hele episoden ser du øverst i artikkelen.

Denne gangen ble mye av tiden viet til å fortelle om våpnene i spillet. Videoen levner liten tvil om at Cyberpunk 2077 skilter med et solid antall våpenkategorier som ikke bare omfatter skytevåpen, men også mange ulike nærkampvåpen.

Når det gjelder skytevåpen opererer spillet med tre hovedkategorier. «Power»-våpen ligner på konvensjonelle våpen, men med den egenskapen at de kan «sprette» kuler på overflater, slik at man for eksempel kan treffe fiender som ligger i dekning.

CD Projekt RED

Mange modifikasjoner

«Tech»-våpen bruker på sin side elektromagnetisk teknologi til å fyre av prosjektiler med enorm kraft, og disse kan blant annet slå hull i vegger. «Smart»-våpen er i stand til å spore fiender i sanntid og kan skyte prosjektiler som følger fiender.

Alle de ulike våpentypene demonstreres i videoen.

Ellers opplyser utvikleren at de har jobbet hardt med å forene førstepersonsskytespill-aspektet ved spillet med rollespillelementer. En av måtene dette skjer på er at spillfigurens våpenferdigheter gradvis forbedres gjennom spillet, deriblant ladetider, presisjon og hvor lett man beveger seg med hevet våpen.

Spillere gis også mange våpenmodifikasjoner å eksperimentere med, og disse omfatter både maskinvare- og programvaremodifikasjoner. Sistnevnte er små brikker som installeres i våpnene og som kan øke presisjon og skuddtakt, eller gi våpnene andre typer ammunisjon – for eksempel kjemisk ammunisjon tilpasset bestemt typer rustninger.

Cyberpunk 2077 slippes til Xbox One, PlayStation 4 og PC den 19. november.

Les også: CD Projekt RED har planene klare for et nytt The Witcher-spill »

Siste fra forsiden