Slik er nye Doom

Blod, gørr og motorsag ble vist fram da Bethesda lettet på sløret.

Bethesda

Bethesda åpnet nattens pressekonferanse med å vise de første spillsekvensene fra Doom.

Vi fikk se spilleren skyte horder med demoner av variert størrelse og vanskelighetsgrad både på Mars og i helvete, i tillegg til at de viste fram en flerspillerdel og modifikasjonsverktøyet Snapmap.

De kunne også fortelle, til stor glede for salen, at spillet kommer våren 2016.

Brutalt og blodig

Det første klippet de viste var fra Mars. Det tok ikke mange sekundene før demonene teleporterte inn som blinker for protagonisten, som gjorde kort prosess av de med en rekke ulike våpen. Vi fikk se hagler, superhagler, plasmarifler, automatgevær og motorsag. Våpen ble valgt ved å ta fram en sirkelmeny som bremset tiden mens man hadde den oppe.

Kom og smak på denne!

Også nytt denne gang er at fiendene svimeslås og deretter brutalt henrettes med slag eller spark. Gjentatte ganger fikk vi se at hovedpersonen rev av kjeven til demonene, knuste hodeskaller eller knakk av et bein som han senere brukte til å knuse hodet til demonen med. Disse henrettelsene er kontekstuelle og baserer seg på hvilken kroppsdel spilleren sikter på.

Den andre spillsekvensen vi fikk se var fra et brett i helvete. Igjen krydde det av demoner, ikke ulikt det vi så på Mars, som spilleren hakket og skøyt seg vei igjennom. Vi fikk også se at man kan utføre dobbelthopp, samt forsere og klatre opp på gjenstander og hindringer i brettene.

Flerspiller og modifikasjoner

Bethesda viste også glimt fra flerspillerdelen i Doom. Her kjemper man på arenaer satt til både Mars og helvete. Man kan plukke opp «powerups», samt runer som gjør at man blir til en av flere ulike demoner.

SnapMap, det nye verktøyet for alle moddere og banedesignere, ble snakket om og vist fram. Her kan spillerene lage egne kart og spillmodi med et enkelt, intuitivt og innholdsrikt verktøy. Det kunne se ut som om man kunne skape modifikasjoner og brett på tvers av plattform i klippet, men dette er ikke offisielt bekreftet av Bethesda enda.

Her ser du hele spilldemoen som ble vist under pressekonferansen:

Og her er den offisielle traileren:

Les også
Hvilke av Xbox 360-spillene dine vil du helst spille igjen på Xbox One?

Siste fra forsiden