Guide

Kontrolltips til Red Dead Redemption 2

Slik får du betydelig bedre kontrolloppsett i Red Dead Redemption 2

Med enkle grep forbedres respons, synsvinkel og kameraføring i storspillet.

Red-Dead-Redemption-2-Gameplay
Rockstar Games

Det nyeste storspillet til Rockstar er på alles lepper om dagen, og for et par dager siden kunne utvikleren melde at de tjente inn svimlende 6,3 milliarder kroner de første tre dagene.

Det er mange utfordringer der ute i villmarken, og Arthur Morgan er en fyr som møter på farer nesten uansett hvor han måtte gå. Kontrolloppsettet i spillet kan oppleves som litt «gammeldags» og stivt, og kanskje også uvant hvis man sammenligner det med andre spill som har kommet i det siste. Det finnes også nok av spillere som er lei av at man hele tiden må trykke på X/A for å spurte.

Men det finnes grep du kan gjøre for å både bedre responsen du får, synsvinkel og kameraføring. Personlig synes jeg spillet ble enda et hakk bedre etter å ha gjort disse endringene. Verdt å gi en sjanse, og hvis du ikke liker det kan du bare stille det tilbake til slik det var.

Det er redditbruker MashXforwhat som laget denne guiden, tråden finner du her.

Sprintingen

Tipset fjerner behovet for å nitrykke X/A for å spurte med Arthur.

  1. Gå inn i menyen «Third Person Controls»
  2. Bytt til «Standard FPS». Dette flytter spurteknappen fra X/A til venstre kontrollstikke, og snikeknappen til X/A.
  3. Det neste du må gjøre er å gå til «Accessibility», «Running mode» og bytte den til «Toggle to run». Nå slipper du trykke og holde knappen inne for å spurte.

Dette gjør at du nå trykker på venstre kontrollstikke en gang for å jogge, to ganger for å spurte. For å slutte å løpe slipper du opp litt på stikka. Jeg synes dette er en enklere måte å styre Arthur på, og det blir litt mindre knappestyr.

Hvis du vil beholde X/A som spurteknapp, så kan du allikevel gjøre punkt 3 hvis du ikke vil endre knappene.

Kamera og sikting

Litt flere tips for å bedre sikting, synsvinkel og kameraføring både i første- og tredjepersons kameravinkel.

Tredjeperson

De viktigste endringene gjøres her.
Les også
Anmeldelse: Red Dead Redemption 2
  • Skru «Aim/Look Dead Zone» helt ned. Denne endringen gjør at alle bevegelser med styrestikkene responderer kjappere og bedre.
  • Skru «Aim/Look Acceleration» helt opp. I motsetning til hva du tenker slår dette av akselerasjonen, og gjør kameraflyttingen mye smidigere og bedre.
  • Sett både «Aim Sensitivity» og «Look Sensitivity» nesten på maks. Personlig landet jeg på førstnevnte et hakk under maks, og sistnevnte to hakk under det. Prøv deg frem til hva som passer best for deg her, men nesten maks på begge to er en god start.
  • «Aim Assist» settes et hakk over 0. Også her er det rom for personlig preferanser, men jeg synes dette fungerte best. Jeg har et hakk mer på hesterygg enn det jeg har gående. Endringene over er viktigere enn dette, så prøv deg gjerne litt frem her også.

Førsteperson

  • Sett «FOV» helt på maks. Standarden her er utrolig trang, og du får mye bedre oversikt med denne endringen.
  • Kopier over alle de andre endringene fra tredjeperson over til denne. Du får en mye bedre følelse for kontrollene.
  • Personlig liker jeg å skru av «Head bob» da jeg synes dette bare er fostyrrende, men dette er ikke en kritisk endring å gjøre. Mer smak og behag enn noe annet.
Førsteperson fungerer veldig bra når du leter gjennom hus.

Kamera

En kjapp endring når det gjelder kamera, og det er å skru av «Auto-centering». Kamera sentrerer seg når du rir eller går rundt, og dette er noe jeg ikke alltid liker. Noen ganger vil jeg se meg rundt, både på hesteryggen, men også i skytekamper eller andre situasjoner i spillet.

Merk at jeg fortsatt setter på denne til tider når jeg vet jeg skal ri lange distanser. Da slipper jeg å justere kamera hele tiden. Men denne funksjonen er stort sett avslått hele tiden når jeg først ble vant til det.

I all hovedsak så vil jeg si at det er endringene på siktingen som gjorde den aller største forskjellen for meg. Siktingen kjennes mer presis og mye bedre ut, og jeg har mindre problemer i skytekamper nå enn jeg hadde tidligere.

Flere tips til spillet finner du i denne artikkelen.

Har du egne tips og triks til Red Dead Redemption 2. Del det gjerne i kommentarene under.

Siste fra forsiden