IEM Katowice Fortnite Royale

Slik gikk det med de norske deltakerne i IEM Katowice Royale

Tre nordmenn deltok - én stakk av med pengepremie.

Sindre Stien/Nordavind/Epic Games/Privat/montasje Gamer.no

I starten av mars gikk Fortnite IEM Katowice Royale av stabelen i Polen. Dette var en turnering hvor de beste Fortnite-spillerne verden over fikk teste sine
ferdigheter mot hverandre. Vi snakker spillere fra Australia, USA, Sør-Korea, Kina, Brasil og fra land over hele Europa. Det ble kjempet om over fem millioner kroner, fordelt på én soloturnering og en duo-turnering.

Det var tre norske deltakere med i turneringen. Mats «Sak0ner» Jonsbu Sørum fra Nordavind, Erik «Bloodx» Guttormsen fra E11 og Theo «Pr0vokd» Guillemenot.

ESL Katowice er en årlig e-sportturnering som avholdes i Polen, hvor e-sportsutøvere fra hele verden kjemper mot hverandre i ulike spill. Nytt av året var at det skulle konkurreres i Fortnite. Fortnite som e-sport er fortsatt under utvikling, det har enda ikke blitt funnet det perfekte formatet på hvordan vinneren skal kåres. Det er av den grunn litt variert format fra turnering til turnering på det relativt ferske spillet.

LES OGSÅ: Fortnite introduserer Apex Legends-lignende «ping»-system

Fornøyd Nordavind-spiller til tross for resultatet

Mats «Sak0ner» Jonsbu Sørum måtte gå tomhendt hjem fra Polen.
Sindre Stien/Nordavind

Selv om Jonsbu Sørum tok flyet hjem fra Polen uten penger, var han veldig fornøyd med gjennomføringen.

– Hele turneringen var fantastisk. ESL gjorde en veldig bra jobb for at alle skulle ha en god opplevelse.

I et battle royale-spill kan det noen ganger være vanskelig å avgjøre om man skal belønne det å bli nummer én, eller belønne drap per runde, så de har som regel kjørt en miks av de to faktorene inn i et poengsystem. ESL kjørte et litt annet poengsystem enn det Epic Games pleier å gjøre i sine turneringer, som virket å være en suksess blant deltakerne.

Resultatmessig klarte ingen av de norske deltakerne å komme seg i topp ti. Theo «Pr0vokd» Guillemenot og duopartneren «Tuckz» fra Storbritannia kom på en sterk 17.-plass og vant 40 000 kroner. Selv om Guillemenot kan si seg fornøyd med egen innsats, sitter «Sak0ner» igjen med en litt annen følelse.

– Turneringen gikk veldig dårlig sammenlignet med alt av trening og resultater opp til den, vi gikk på en del smeller og var uheldig gjentatte ganger, så er ikke helt fornøyd med egen prestasjon, forklarer Jonsbu Sørum.

LES OGSÅ: ­Tilbakeslag for danse­søksmålene mot Fortnite

Kartendring like før turneringsstart

Erik «Bloodx» Guttormsen.
Privat
Les også
– Alltid gøy å knuse Riddles finaledrøm

For Erik «Bloodx» Guttormsen gikk det heller ikke helt som planlagt. I en tweet uttrykker Guttormsen misnøye med et valg som ble tatt.

– Jeg er takknemlig for å ha hatt muligheten til å delta i Katowice, men når de endrer kartet dagen før, går timer med trening litt i grus. I tillegg døde vi av glitcher i både kamp tre og fire. Hadde det ikke vært for det kunne det sett annerledes ut. Men alt i alt var dette en super opplevelse.

Også Jonsbu Sørum var misfornøyd med at Epic Games hadde valgt å endre kartet kun dagen før turneringen.

– Vi måtte endre landingsstedet vi hadde øvd inn midt i turneringen, så det var ikke helt kurant, sier han.

Selv om det kanskje ikke gikk helt veien for de norske denne gangen, er det fortsatt mange turneringer i fremtiden. Jonsbu Sørum forteller om sine fremtidsplaner.

– Det neste som skjer for meg er å trene og jobbe enda hardere. Dette for å kunne være mer forbedret på ulike situasjoner i spillet, det blir utrolig hardt opp mot verdensmesterskapet, så jeg kommer ikke til å ha tid til noe annet enn å trene, avslutter Jonsbu Sørum.

Satser på topp ti i VM

Theo «Pr0vokd» Guillemenot (til høyre) og duopartneren hans «Tuckz».
Epic Games

Theo «Pr0vokd» Guillemenot stakk som nevnt av med en liten premie. Han var veldig fornøyd med turneringen.

– Turneringen var en bra opplevelse, møtte mange kule folk jeg snakker med hver dag og møtte mange nye folk jeg ikke snakket med så ofte, forteller han.

Guillemenot sier at pengepremien kommer godt med.

– Jeg skal spare de, eller investere i en ny streaming-PC så jeg kan streame mer og uten lag. Dette vil jo bety mye for min karriere som streamer, og forhåpentligvis gjøre så jeg kan leve av dette over en lenger periode.

Videre ser han mot Fortnite-VM, som er det klare målet.

– For min del er det neste VM. Der er målet å havne i topp ti, uansett format, avslutter Guillemenot.

Siste fra forsiden