DreamHack Winter 2016

Slik gikk det med de norske på DreamHack

Våre landsmenn tok med flere trofeer hjem til Norge.

«Snute» vant Nordic Championship.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

JÖNKÖPING (Gamer.no): DreamHack Winter er en stor begivenhet i den lille svenske byen Jönköping. Flere titusener av datainteresserte samles hvert år fra hele verden for å spille dataspill, delta i konkurranser eller se på de store internasjonale e-sportturneringene som arrangeres.

Les også: Fire busslass med norske e-sportelever dro til DreamHack Winter

Som man ser av e-sportturneringene som ble arrangert under DreamHack Winter 2016 så vektlegger arrangørene flere Nordiske turneringer. Finalen i Ragnarok og Nordic Championship ble spilt under arrangementet.

Norge hadde flere representanter i turneringee, og slik gikk det med de norske.

Den største skuffelsen

Dignitas og norske Ruben «Rubino» VIllarroel var storfavoritter i Counter-Strike: GO-turneringen DreamHack Zowie Open. Etter storbragden i Moskva og flere gode resultater den siste tiden, kom laget inn med stor selvtillit.

Det var danskene og Villarroel som åpnet DreamHack Zowie Open med kamp mot Kinguin. Dignitas gikk inn som storfavoritter, men polakkene overrasket alle og dro Dignitas til overtid. Kinguin dro det lengste strået etter en jevnspilt kamp, og sendte Dignitas til avgjørende kamp mot Flipsid3.

Nok engang gikk Dignitas inn som favoritter, men igjen ble det for tøft for danskene. Oppgjøret måtte ut i tre jevnspilte kart, med resultatene 14:16, 16:13 og 14:16. På siste kartet var nordmannen nærmest usynlig med 6-27 i «kill/death-ratio», og på Twitter forteller han at han tapte kampen for laget på siste og avgjørende runde.

Med de store forventningene til Dignitas og nordmannen, må dette være den største skuffelsen under arrangementet.

Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

«Kalle» vinner Nordic Championship

Karl William Haraldsen er fast spiller for Epsilon.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Nordic Championship er et nytt tilskudd som DreamHack annonserte i oktober. I denne turneringen vil både Norge, Sverige, Finland og Danmark ha egne representanter, som velges gjennom nasjonale kvalifiseringer. På DreamHack Winter ble finalen i Counter-Strike: GO, semifinaler og finale i Hearthstone og StarCraft spilt.

Les også
Infurity trukket fra Telenorligaen

Selv om Norge røk ut i semifinalen mot finske Ence, så spiller norske Karl-William «Kalle» Haraldsen i svenske Counter-Strike-laget Epsilon. De spilte finale mot nettopp Ence. Finnene vant det første kartet på Train 16:12, og i andrekartet på Mirage måtte lagene spille overtid. Her var det svenskene som vant, og på avgjørende kart ble det overkjøring. Haraldsen, sammen med Epsilon, vinner Nordic Championship og tar med seg 55 000 kroner.

«Snute» tar med seg trofeet

«Snute» fra finalen i Nordic Championship.

Det var ikke bare «Kalle» som kunne smile bredt etter seieren, for norske Jens «Snute» Aasgaard stakk av med seieren i StarCraft II-turneringen i Nordic Championship.

Første hinder mot Snutes seier var semifinalen mot den danske Terran-spilleren Steffen «Lillekanin» Hovmand. Aasgaard vant kampen enkelt 3-0, og avanserte til finalen. Her måtte han spille mot den svenske Zerg-spilleren Anton «Zanster» Dahlström. Nordmannen gikk inn som storfavoritt, men fikk en tøff kamp. Liquid-spilleren vinner til slutt 3-2, og tar med seg nesten 30 000 kroner hjem til Norge.

«Aurora» slår ut to nordmenn og vinner

Her er Aurora Lyngdal fra Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det europeiske laget, Doyoueven, med norske Aurora «Aurora» Lyngdal i spissen, klarte å vinne ESU Razer CS:GO Ladies Tournament på DreamHack Winter. I finalen spilte de mot Orbit, og vant komfortabelt 16-9 og 16-8 på henholdsvis Dust 2 og Nuke. Med seier i turneringen stakk de av med rundt 25 000 kroner.

I tillegg til Lyngdal, spilte også norske Hege «Hedje» Botnen og Matilde «mattye» Wiik for LGB i turneringen. LGB tapte mot Lyngdals lag i semifinalen, og mot russiske 4Real i bronsjefinalen. Deretter ble det ingen pallplass eller premie til LGB.

– Turneringen gikk som forventet. Vi hadde bestemt oss for å vinne, og det klarte vi også, forteller Lyngdal.

På Twitter meldte Lyngdal misnøye til arrangørene.

– Først fikk vi beskjed om å spille best-av-en i upper-bracket-finalen, noe som irriterte meg grundig, da det absolutt bør være best-av-tre. Ikke nok med det, de tvang oss til å spille med Razer-headsets, for å slippe utsettelser. Etterhvert slo vi oss sammen med Orbit og ga beskjed om at dette ikke var greit, men da fikk vi trusler om at dersom vi ikke fullførte turneringen med Razer-headset ville de kansellere hele turneringen. Idioti, forklarer Lyngdal til Gamer.no.

Preget av nerver

Thomas Eriksen slet med nervene i finalen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Den noe ukjente Thomas «Thomerio» Eriksen vant den norske kvalifiseringen i Hearthstone til Nordic Championship, og fikk derfor muligheten til å spille nordisk sluttspill på DreamHack. Til daglig spiller han for klubben Adversity. Eriksen gjorde en god figur og nådde finalen etter å ha slått danske «Spartacus».

I finalen mot svenske Peter «Deathboose» Laihinen ble det for tøft for nordmannen, som til slutt tapte 3-1. Med andreplassen i boks, kan han ta med seg rundt 5 000 kroner hjem til Norge, og en neve med erfaring som kommer godt med.

– Turneringen gikk helt fint. Jeg er ikke redd for å innrømme at jeg var «underdog» med tanke på erfaring når det kommer til turneringer, så jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til finalen. Når det kommer til spillet mitt er jeg misfornøyd, jeg var trøtt og nervøs noe som førte til at jeg tapte et par kamper til dumme tabber jeg vanligvis ikke gjør. Dette var kamper jeg burde vunnet ut ifra posisjonen min. Når det er sagt var det egentlig bare «playsa» mine med Druiden jeg er misfornøyd med, resten av decksa følte jeg det gikk bra med, forteller Eriksen til Gamer.no.

– Kommentatorene i kampen påpeker at du virker nervøs og preget av å spille foran tilskuere?

– Det var en spennende opplevelse, men også veldig uvant for meg som er vant til å sitte hjemme og spille. Det gikk litt utover psyken min da jeg gjorde dumme småfeil, og dette førte til at jeg mistet litt fokus. Jeg var litt overrasket selv over hvor «shaky» jeg var til tider, men jeg prøvde så godt jeg kunne å fokusere på kampen og glemme omgivelsene. Samtidig tror jeg turneringen har gitt meg masse nyttig erfaring som jeg kan få god utnytte av neste gang jeg stiller på noe lignende.

På spørsmål om slike turneringer øker motivasjonen er han klokkeklar:

– Absolutt. Det er alltid motiverende å føle at forberedelsene og arbeidet jeg har lagt ned i forkant gir resultater. Jeg ser på dette som et stort gjennombrudd for meg som spiller når det kommer til e-sport, og jeg får lyst til å jobbe med det som må forbedres for at jeg skal kunne nå høyere mål, avslutter Eriksen.

Du kan se oppgjøret her »

Ragnarök-scenen på DreamHack Winter 2016.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

To nordmenn i Ragnarök-finalen

«Tide» (f.v) og «Magne Johan».
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

I Ragnarök-finalen spilte regjerende mestere, Tricked, mot Rörmokarna. På sistenevnte lag var det to nordmenn med, BX3-spillerne, Magne Johan «Magne Johan» Økland Molteberg og Mathias «Tide» Kurse. Dessverre for de norske vant danskene i Tricked komfortabelt 3-0, og sikret seg en plass til Challenger Series-kvalifiseringen og over 70 000 kroner. Selv om Molteberg og Kurse ikke fikk kvalifiseringsplassen, stakk laget av med 35 000 kroner for andreplassen.

– Hva er historien bak dette laget?

– Da jeg så Ragnarök-annonseringen, visste jeg at daværende BX3-lagoppstilling ikke var gode nok til å vinne, så jeg spurte «Chronos» om han ville lage et lag til Ragnarök. Etter flere «tryouts» var laget klart, forteller Molteberg til Gamer.no.

– Har dere planer om å fortsette med laget?

– Laget er i oppløsning nå, så og si, avslutter Molteberg.

Siste fra forsiden