6th E-sport World Championship

Slik gikk det med nordmennene i e-sport-VM

Vi deltok i Dota 2, StarCraft II, Hearthstone og Ultra Street Fighter IV.

De norske spillerne. Fra venstre: Joakim Johansen, Henrik Larsen, Mats S. Myrold, Jarle Sivertsen, Bjørn Noor, David Hovland Jensen, Kristoffer Marthinsen, Vegard Bugge.
Stein Wilmann

Verdensmesterskapet i e-sport 2014

For sjette året på rad arrangeres VM i e-sport av IeSF. Årets sluttspill foregår i Aserbajdsjan, og Norges E-sportforbund har sammen med Gamer.no vært ansvarlige for å finne nordmenn som skal representere Norge.

Vi har sendt deltakere i følgende spill: StarCraft II, Hearthstone, Ultra Street Fighter IV og Dota 2. Spillerne eller laget som sendes til Baku får reise og opphold dekket, og trer på seg norske landslagsdrakter for å kjempe om pengepremier opp til 320 000 kroner.

International E-sports Federation (IeSF)

Stiftet: 2008.
Sete: Seoul, Sør-Korea
Generalsekretær: Won Suk Oh
Web: www.ie-sf.com
Medlemsland: 46
Tilhørighet: Sport Accord
Visjon: http://ie-sf.com/en/about/introduction.php

Norges E-sportforbund (NEF)

Stiftet: 2010
Sete: Oslo, Norge
Generalsekretær: Stein Wilmann (Fungerende)
Web: https://www.facebook.com/NEFno
Tilhørighet: IeSF, Hyperion
Visjon: https://www.facebook.com/NEFno/info

I helgen troppet åtte nordmenn opp i Aserbajdsjan for å forsvare Norges e-sportære. Dette var sjette året på rad at verdensmesterskapet i e-sport ble arrangert av International E-sports Federation, og vi i Gamer.no hadde i forkant sørget for å finne de norske representantene i samarbeid med Norges E-sportforbund.

Dessverre var det ingen av de utsendte som greide å hevde seg helt i toppsjiktet.

Fiskestanga fikk skryt

I begynnelsen så fiskestanga svært lovende ut i Dota 2. De dominerte gruppen sin og vant alle de tre innledende kampene uten store problemer. I opptaket av kampen mot Tunesia kan vi sågar høre imponerte kommentatorer skryte av nordmennene.

– Dette er et lag med mange navn som du sikkert ikke har hørt om før, men de gjorde en skikkelig bra oppvisning nå i gruppespillet, sier kommentatorene TobiWan og Capitalist mens seiersskjermen rullet over videovinduet.

Neste kamp ble det uheldigvis bråstopp for nordmennene. I kvartfinalen møtte de Georgia som kom ut av oppgjøret med en 2-1-seier.

For øvrig var det Kina som kom seirende ut av Dota 2-delen – kanskje ikke så rart siden de stilte med laget Newbee som tidligere i år vant The Internatinal 4. Interessant nok ble faktisk Newbee slått av andreplasslaget Romania i gruppespillsfasen, men kineserne fikk altså sin revansj i finalen.

Intenst Hearthstone-oppgjør med Danmark

For David «Kanelsnurr» Hovland Jensen ble det minst like spennende. Etter en imponerende fremvisning gruppespillsfasen, der han kun tapte én av fire kamper, møtte han danske Kristoffer «Herudra» Kure Jensen i kvartfinalen.

Kanelsnurr mot Herudra.

I begynnelsen gikk det trått for Kanelsnurr, med to tap på rappen. Han hentet seg inn med to seire etterpå, og sørget dermed for en svært så intens sistekamp. Til slutt ble det likevel Herudra som stakk av med seieren, og som gikk videre i turneringen.

Kanelsnurr selv virket misfornøyd med resultatet.

– Oh man, for en kamp. Tapte (dessverre) i en kamp som var selve definisjonen på hvorfor Hearthstone burde/ikke burde være en e-sport. Ikke bitter, men føler meg likevel snytt for seieren etter det villeste comebacket ever. Takk for kampen, skrev han på Facebook-siden sin etter innsatsen.

Ingen uttelling for veggey eller TargA

I Ultra Street Fighter IV hadde Vegard «veggey» Bugge litt uflaks allerede i kvartfinalen. Etter å ha kommet seg videre på walkover i åttendedelsfinalen ble han der slått ned i taperpuljen av finske Joni «Jonsai» Wielert. Der greide han å beseire Leo «yagami» Sundholm ganske lett, men måtte se seg slått av australske Henri «sham» Sham. Dermed røk også veggey ut før de siste rundene skulle begynne. Du kan se alle kampene i opptak her.

Heller ikke SteelSeries StarCraft II League- og Gigacon-vinner Kristoffer «TargA» Marthinsen greide å komme seg særlig langt. Faktisk møtte TargA hard motstand allerede i gruppespillsfasen i StarCraft II-turneringen, der han til å begynne med ble slått av pourtogesiske Diogo «sYz» Barbosa 2-0. En 2-1-seier mot danske Emil «Snovski» Worsøe hjalp ikke mye når han like etter ble slått av russeren Artem «sLivko» Garavtsov.

TargA virket heller ikke særlig fornøyd med hvordan det hele utspilte seg, og på hans twitter-konto var skuffelsen tydelig.

– En uke slår jeg Snute, neste uke taper jeg for en ukjent spiller og sLivko... kjipt, skrev han på mikrobloggnettstedet.

TargA refererer her til at han vant mot Snute på SpillExpo forrige helg.
– Jeg har blitt flinkere til å holde hodet kaldt, fortalte han til Gamer.no da »

Siste fra forsiden