Datatreffene i vinterferien

Slik gikk det på de ulike datatreffene i februar

Mikslaget BinKings vant den gjeveste turneringen.

OffroadLAN var det største datatreffet i vinter.
Nils Petter Nilsen/OffroadLAN

Telenorligaen er straks ferdig med vinterferien, og det har i løpet av de siste ukene blitt arrangert ulike datatreff rundt om i landet.

OffroadLAN var det store høydepunktet med sine 50 000-kroners satsing på Counter-Strike: GO, mens AgderLAN hadde to turneringer i PUBG og en samlet premiepott på 60 000 kroner. Entelechy var i tillegg også med i to av de fire undernevnte turneringene.

Mikslaget BinKings vant vinterferiens tungvekter

RESULTATER FRA OFFROADLAN

Vis mer

Counter-Strike: GO:
1. plass: BinKings (35 000 kr)
«H4RR3» «kalle» «MV» «Marcelious» «Radifaction»
2. plass: Entelechy (10 000 kr)
«Saidonz» «iNTERP» «zealot» «Cryptik» «Zame»
3. plass: Kingpins (5 000 kr)
«aNdz» «enix» «Paint» «Mystic» «fletch»

Det var knyttet store forventninger til OffroadLAN som kunne skilte med 50 000 kroner i premiepenger i den største turneringen.

En rekke etablerte spillere og lag fra Telenorligaens øverste divisjon var samlet til dyst i Åmlihallen fra 16. til 19. februar.

BinKings vant OffroadLAN.
OffroadLAN

Da fire lag var igjen i «upper bracket» skulle de tre storlagene endelig møtes. Denne gang i en best-av-en. Entelechy måtte se seg slått av BinKings, mens Kingpins på sin side tok en oppskriftsmessig seier mot Spett Gaming. I «upper bracket»-finalen ble BinKings for sterke for Kingspins.

Med seieren, kunne BinKings ta med se en ett-karts-ledelse inn mot finalen, som ble spilte best-av-fem. Kingpins på sin side skulle møte Entelechy som hadde tatt seg videre til «lower bracket»-finalen etter tapet mot BinKings. Entelechy viste seg sterkest på Overpass og tok seg til finalen med sifrene 16-9.

I finalen var det imidlertid ingen tvil. Selv med ett karts forsprang viser BinKings seg langt sterkere og tar finalen hele 3-0. Siste kart, Mirage måtte ut i dobbel overtid som BinKings til slutt tok 26-20. Som vinner stakk BinKings av med 35 000 kroner. Finaletaper Entelechy tok med seg 10 000 kroner hjem. Kingpins dro skuffet hjem med 5 000 kroner i bagasjen.

Svensk seier på norsk jord HadeLAN

RESULTATER FRA HADELAN:

Vis mer

Counter-Strike: GO:
1. plass: Strömbäcks (15 000 kr)
«slajden» «dZ» «Ayes» «mEKO» «Schuster»
2. plass: Lekende Lett (8 000 kr)
«Logicx» «Snipeey» «Savvy» «Baumm» «Acillion»
3. plass: Entelechy (5 000 kr)
«Saidonz» «iNTERP» «zealot» «Cryptik» «Zame»

HadeLAN ble arrangert fra 23. til 25. februar i Lunnarhallen. Sterke lag som Strömbacks fra Sverige, Lekende Lett og Entelechy.

Svenskene skulle vise seg å bli for sterke, selv på norsk jord og Lekende Lett, som hadde hentet inn tidligere Dignitas-spill «Acillion» måtte se seg slått i finalen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
HadeLAN har holdt datatreffe gående siden 2007.
HadeLAN

I «upper bracket»-semifinalene vant svenskene over homesick, mens Entelechy slo Lekende Lett.

Igjen ble Entelechy slått ned i «lower bracket», denne gang i «upper bracket»-finalen. Entelechy tapte derimot den påfølgende kampen mot Lekende Lett som fikk sin revansje. I finalen ble Strömbäcks for sterke, og reiste hjem med 15 000 kroner i bagasjen.

Øvrige resultater finner du i denne artikkelen »

Storeslem av Spett Gaming AgderLAN

RESULTATER FRA AGDERLAN

Vis mer

Counter-Strike: GO:
1. plass: LETTPÅLAN (12 000 kr)
«Begave» «VipeR» «TinG» «Weetl» «valle»
2. plass: gnomer.no (6 000 kr)
«Pearl» «Zelders» «Jancie» «Doffy» «Miley»
3. plass: Nautic (3 000 kr)
«Crowl» «Embr» «myb0XX» «Honey;S» «Duffy»

PUBG Squad:
1. plass: Spett Gaming (12 000 kr)
«Ivel» «Pjeh» «Littlefix «phearix»
2. plass: LETTPÅLAN (8 000 kr)
«Begave» «Se1gmanN» «VipeR» «valle»
3. plass: Nautic (6 000 kr)
«Crowl» «myb0XX» «Honey;S» «Duffy»

PUBG Duo:
1. plass: «Ivel» og «Littelfix» (6 000 kr)
2. plass: «Pjeh» og «phearix» (4 000 kr)
3. plass: «Galgath» og «HexusCustomality» (3 000 kr)

Hisøyhallen i Arendal ble fylt opp fra 21. til 24 februar og AgderLAN gikk av stabelen med et spennende program. I tillegg til turnering i Counter-Strike: GO, var det også en turnering i PUBG, både som Squad og Duo.

Counter-Strike: GO-turneringen ble vunnet av LETTPÅLAN, som hadde flere av spillerne som deltok under OffroadLAN som Spett Gaming. Selv om det ikke ble suksess i Åmlihallen skulle de få revansje under AgderLAN. I finalen ble gnomer.no beseiret, mens Nautic tok tredjeplassen.

Spennende var det at PUBG stod på programmet til AgderLAN. Spett Gaming gjorde en kraftig inntreden og skulle vise seg å dominere turneringen. Med seier i Squad-turneringen, og dobbel i Duo-turneringen kunne ikke Spett Gaming gjort stort mer. Til sammen samlet de inn 22 000 kroner. LETTPÅLAN og Nautic fra Counter-Strike:GO-turneringen tok seg til henholdsvis andre og tredjeplass i Squad-turneringen.

Tredje strake for Team Luuv på bLAN

RESULTATER FRA BLAN:

Vis mer

Counter-Strike: GO
1. plass: Team Luuv (10 000 kr)
2. plass: Kirkeguttene (5 000 kr)
«Tripples» «JM» «nAv» «indrebo» «Gomp»
3. plass: SAn
«tk1234» «Roysen» «Hejmann» «Maurjegeren» «Goldycore»

Slik ser det ut når bLAN arrangeres. Her fra 2014.
Ole Kristian Gjerløw

bLAN arrangeres i Breimshallen i Sogn og Fjordane og regnes som et mer lokalt datatreff to ganger i året. I år gikk arrangementet av stabelen fra 23. til 25. februar.

Selv om turneringen er svært lokal og uten etablerte spillere fra Telenorligaen har bLAN en turnering i Counter-Strike: GO, med en samlet premiepott 20 000 kroner.

Turneringen ble vunnet av Team Luuv, som i følge arrangøren vinner turneringen tredje året på rad. De stikker av med 15 000 kroner, mens finaletaper, Kirkeguttene kan se seg fornøyd med 5 000 kroner.

Siste fra forsiden