Slik gjennomfører vi finalene

Det blir en forrykende spilldag på Oslo City førstkommende lørdag.

Nå er alt klappet og klart til lørdagens avsluttende turneringsfinaler i StarCraft II, FIFA 13, League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive. Hele sulamitten skjer på Oslo City lørdag 27. oktober, og vi inviterer alle som vil til å komme for å heie frem finalespillerne i de ulike spillene.

Timeplanen for dagen er som følger:

12:00: Finale i Counter-Strike: Global Offensive mellom 969 og BX3.Tt 14:00: Finale i FIFA 13 mellom Stabæk og Sandnes Ulf 16:00: Finale i League of Legends mellom Gamers League og Peet With Four 18:00: Finale i StarCraft II mellom Snute og GLEiki

Premieutdelinger følger rett etter hver enkelt finale.

Finalekampene i FIFA 13, League of Legends og StarCraft II vises på et digert lerett nede i kjøpesenterets førsteetasje. På grunn av hensyn til aldersgrense blir Counter-Strike: Global Offensive-kampene ikke vist på storskjerm, men tilskuerne står fritt til å gløtte på spillernes PC-skjermer.

Alle kampene blir kommentert, slik at publikum kan henge med i svingene.

Ørjan Burøe. (Foto: Giacinto Trentadue).
Vidar Hodnekvam. (Pressebilde / Standup.no).

Kjent stand-up-komiker er konferansier

Publikum blir geleidet gjennom arrangementet av konferansier Ørjan Burøe. Burøe har lenge vært fast inventar som både komiker og konferansier på humorklubben Latter. I den siste tiden har han figurert som programleder i frokostshowet på Radio 1 der han blant annet står for det kjente Luringen-innslaget. Tidligere har han stått på scenen under slike show som Julelatter 2 sammen med Jonna Støme, Nils Ingar Aadne og Magnus Jørgensen, og han er også kjent fra TV-programmene Judas på TVNorge og Splitter Pine på TV2 Zebra.

Burøe får selskap av Vidar Hodnekvam, som har vunnet flere priser og tatt del i en rekke suksessopptredener siden komikerdebuten i 2007. Hodnekvams hovedrolle er å være kommentator under FIFA 13-finalen, og vi regner med at den rappkjeftede humoristen lirer av seg velformulerte kommentarer under oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Stabæk.

I tillegg kommer Tom-Egil «Hoppeh» Fossåskaret til å kommentere StarCraft II-kampene slik han også har gjort under kvalifiseringsrundene og sluttspillet. Hellfragger.nos Andreas «Wingr» Grøterud og Tony «b0Stark» Stark kommer til å holde publikum oppdatert på det som skjer under Counter-Strike: Global Offensive-finalen, mens Cato «Madquist» Johannessen og Tor Sondre «supergt» Odde lover å kommentere League of Legends-finalen til de blir hese.

Alle kampene vises på nettet

Oslo City. (Foto: Pressebilde).
Les også
Nordavind har sikret seg en av Norges beste Rocket League-spillere

Dersom man ikke har anledning til å troppe opp i sentrum, er det mulig å se kampene med kommentarer via livestream her på Gamer's Paradise. Dette gjelder også Counter-Strike: Global Offensive.

Finalistene tevler om pengepremier på inntil 10 000 kroner per spill, samt en masse spillutstyr fra Cooler Master, MadCatz og Steelseries. Den seirende supporterklubben i FIFA 13 får 10 000 kroner som skal brukes til tribuneaktivitet. Fullstendig oversikt over premiene kan du finne her.

Alle som deltar i finalekampene som spilles på PC får mulighet til å rigge opp eget utstyr og til å skreddersy spillinnstillinger en time før kampstart.

League of Legends-laget Memphis kunne ikke spille i finalen, og dermed gikk plassen til bronsefinalevinneren Peet With Four. Mer om omstendighetene rundt dette kan du lese her.

Siste fra forsiden