Video

Counter-Strike: Global Offensive

Slik legger du effektive røykbomber i Counter-Strike

– Det å legge en god «smoke» er den nydelige prikken over i-en, sier skaperen av flere norske videoguider.

Rushbots/YouTube

Røykgranater, kanskje bedre kjent som «smokes», er noe av det viktigste man bør lære seg hvis man vil bli god i Counter-Strike. En velplassert røykbombe kan utgjøre stor forskjell i hvor god kontroll man har på bombeområdet, enten man skal angripe eller forsvare.

Sigve Løndal driver YouTube-kanalen Rushboots. Der har han lagt ut flere guider om hvordan man blir en bedre Counter-Strike-spiller.
Privat

– Man kan være god på å sikte, god på «spray» og god på kryssild, men jeg synes det å legge et røykteppe er den nydelige prikken over i-en, forteller Sigve Løndal til Gamer.no.

Han driver YouTube-kanalen Rushboots, som for øyeblikket har over 1600 abonnenter. Der har han blant annet laget guider for hvordan man legger perfekte røykgranater på brettene Cobblestone, Dust 2 og Mirage. Fremover skal det også komme tilsvarende tips for Cache, Overpass og Inferno.

– Jeg liker å lære vekk ting jeg kan. Det er motiverende å kunne spille et spill, gi råd til andre og få tilbakemeldinger fra de som ser videoene venner og hele YouTube og Counter-Strike-samfunnet.

Den første filmen ble lagt ut i februar, så gikk det tre måneder før neste kom ut. Nå håper Løndal å få ut en i uken.

– Kan vi regne med guider om andre ting enn røyktepper etterhvert?

– Nå er jeg bare Master Guardian 1, da. Høyeste rangeringen min var Eagle, men jeg tenker kanskje å lage videoer om «spray»-kontroll på forskjellige våpen, når man bør spare pengene og når man skal kjøpe. Generelle guider på hvordan man kan bli en bedre spiller.

Her er videoene han har lagt ut til nå:

Syv smokes alle burde kunne på Dust 2.
Syv røykbomber på Mirage.
Essensielle røykgranater på Cobblestone.

Siste fra forsiden