Video

Counter-Strike: Global Offensive / ESL One Cologne

Slik opplevde vi første dag på massive ESL One Cologne

Stemningsrapport og intervjuer med fire av lagene som deltar.

Mathias Hynne/Gamer.no

Dette er ESL One Cologne

Vis mer

16 lag fra hele verden som deles opp i fire grupper. De to beste lagene fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet for å kjempe mot de andre gruppevinnerne og gruppetoerne. Åtte lag er forhåndskvalifisert til turneringen på grunn av plassering i ESL One Katowice, mens åtte lag har kjempet seg igjennom en kvalifisering. Vinneren av turneringen stikker av med omlag 800 000 norske kroner.

Lørdag formiddag fyltes LANXESS Arena i Köln opp med over 11000 Counter-Strike-fans. Allerede over en time før første kamp startet var arenaen nærmest full, og alt lå til rette for en lang og herlig dag. De åtte lagene som hadde kvalifisert seg skulle kjempe om fire plasser i semifinalene som starter allerede søndag, og det var knyttet store forventninger til opplegget rundt arrangeringen av det hele.

EnVyUs mot Natus Vincere

Med en massiv arena og tusenvis av tilskuere startet dagen med en kamp mellom franske EnVyUs og ukrainske Natus Vincere. Begge lagene hadde som mål å nå finalen, og var klare får å vise muskler foran det enorme publikummet. De skulle kjempe på Inferno, Mirage og eventuelt Dust2 om nødvendig. Det skulle vise seg at det ikke var nødvendig med Dust2, for selve kampen ble aldri noen jevn affære, og med massiv støtte i ryggen klarte franskmennene bragden å vinne to kart på rad. Det forholdsvis nykomponerte franske laget var dermed klare for semifinalene, til voldsom jubel fra publikum.

Intervju med Nathan «NBK» Schmitt fra EnVyUs etter kampen deres mot Na`Vi.

Team Kinguin mot Team SoloMid

I kamp nummer to var det duket for Team Kinguin, med norske Håvard «rain» Nygaard, mot danske TSM, som på forhånd var en av storfavorittene til å vinne hele turneringen. Kinguin, som er et mikslag med europeiske spillere, har spilt sammen siden mai og ville for første gang vise seg frem i en major-turnering. Kartene de skulle spille var Dust2, Overpass og Inferno om nødvendig. På Dust2 var første omgang meget jevn, men etter solid spill på terroristsiden vant TSM hele sju runder på rad og tok dermed det første kartet. På Overpass startet Kinguin meget bra, og ledet på et punkt hele 6-1, men danskene slo tilbake hardt og brutalt. De så seg aldri tilbake og vant kartet overlegent 16-8. Dermed ble også den andre kampen ferdigspilt på to kart.

Intervju med Håvard «rain» Nygaard fra Kinguin etter kampen mot TSM.

Intervju med Rene «cajunB» Borg fra TSM etter seieren mot Kinguin.

Ninjas in Pyjamas mot Virtus.Pro

I den tredje kampen fikk virkelig stemmebåndene til publikum prøvd seg, da publikumsfavorittene NiP og Virtus.Pro skulle kjempe om den neste semifinaleplassen. Hvert eneste drap ble møtt med massiv applaus og jubel, og satte tonen for hvordan hele kampen skulle utvikle seg. Kampen ble spilt på Train, Inferno og Cache om nødvendig. På første kart Train var det utrolig jevnt hele veien, og de svenske ninjaene på antiterroristsiden klarte aldri å få det forspranget de trenge, og endte første omgang med en ledelse på 9-6. Kampen fortsatte på samme vis i andre omgang, helt til begge stod med 14 runder, da bestemte de polske guttene seg for å ta de to siste rundene med få problemer og vant dermed første kart. På Inferno ble det desverre aldri noen kamp, for når Virtus.Pro fikk starte på antiterrirstsiden låste de rett og slett ned hele kartet til det gjenstod under halvminuttet i nesten samtlige runder. Ninjaene fant aldri noe svar, og lå under hele 11-4 etter første omgang. Når polakkene vant pistolrunden på terroristsiden var egentlig det hele over, og de vant til slutt komfortable 16-5. Dermed var ninjaene ute, og går glipp av en finale i en major-turnering for første gang.

Intervju med Patrik «f0rest» Lindberg fra NiP før kampen deres mot Virtus.Pro

Fnatic mot Luminosity Gaming

Les også
Skandinaviske lag skal kjempe om å være kongen på haugen

I aller siste kvartfinale for dagen var det de desidert største forhåndsfavorittene som skulle møte en brasiliansk joker. Det var ventet at svenskene skulle slakte motstanderne, noe som viste seg å stemme på første kart. De skulle spille på Train, Mirage og Cache om nødvendig. På Train ble det egentlig aldri spenning, og fnatic vant komfortable 16-5 til slutt. På Mirage bestemte oppsiktsvekkende nok Luminosity seg for at de ville utfordre fnatic skikkelig. Svenskene klarte aldri å få noe godt tak på kampen, og etter en marginal 8-7-seier i første omgang, fortsatte andre omgang i samme bane. Det hele kokte ned til 13-13, før fnatic plukket opp de nødvendige tre rundene for å sikre seg en plass i semifinalen.

Luminosity Gaming under lørdagens kamp mot Fnatic.Bilde: Mathias Hynne/Matthew Truelove/Gamer.no

På søndag er det altså duket for semifinaler i ESL One Cologne 2015. Under finner du tidsskjema for disse kampene. Vi vil fortsette å følge turneringen tett og håper å komme med flere intervju i løpet av morgendagen. Ønsker du å følge turneringen? Det kan du gjøre på GamerTV.

TidHjemmelag Bortelag
11:45 EnVyUs mot Team SoloMid
15:10 Virtus.Pro mot fnatic
19:00 Vinner semifinale #1 mot Vinner semifinale #2

Siste fra forsiden