League of Legends Worlds 2019

Slik opplevde vi VM-finalen i League of Legends

Stemningsrapport fra presserommet i Paris da Funplus Phoenix ble verdensmestere.

Fullsatt sal under League of Legends Worlds-finalen.
Michal Konkol/Riot Games
POPULÆR KARAKTER: Hampus «PromisQ» Abrahamsson har blitt kjent for å ta all æren for G2s seire - som benkvarmer.
Riot Games

PARIS (Gamer.no): Allerede før dørene åpnet for publikum under VM-finalen i League of Legends var det fans utenfor Accorhotels Arena i Paris som ropte «G2», navnet på den europeiske finalisten. Vi var tidlig på plass i presserommet - og fikk med oss danserne som varmet opp før åpningsshowet brakte løs.

Tidligere i turneringen røk eneste nordmann, Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen ut da de møtte SKT i kvartfinalen.

LES OGSÅ: Møter SKT i kvartfinalen: – Vi har ikke gitt opp

Inne på arenaen var det enda en som ropte «G2» - faren til danske Rasmus «Caps» Winther, som spiller mid-lane for G2. Han poserte mer enn gjerne for bilder sammen med fans og var ikke vrang å be når vi spurte om vi kunne ta et bilde.

Faren til Winther poserte for Gamer.no sammen med en pappfigur av Qiyana.
Kristine Hauge Thomassen/Good Game

Cailin Russo og Chrissy Costanza med Phoenix var stjernen i åpningsshowet, og gikk på like etter den fiktive gruppa True Damage, med Becky G, Keke Palmer,
Soyeon, Duckwrth og Thutmose.

Første kamp ble rotete

Med et sluttresultat på 22-7 i favør til FunPlus Phoenix beviste det kinesiske laget at de slettes ikke burde undervurderes. Vi hørte lite fra selve arena-fansen ned til presserommet, men de kinesiske reporterne jublet. Ikke helt den starten på finalen som var forventet. Mid-lane-spiller Rasmus «Caps» Winther ga likevel et glis til kameraet når han gikk ned fra scenen.

Enveiskjøring i andre kamp

Første drap i andre omgang for G2, men FunPlus Phoenix tok ledelsen etter kort tid. En del tekniske problemer førte til en ganske lang pause, men det stoppet ikke FunPlus fra å gjøre kort prosess av europeerne. Det kinesiske laget var nå en seier unna tittelen som verdensmestere. Kanskje var det på tide for G2 å ta frem Hampus «PromisQ» Abrahamsson? Det var iallfall det reporterne i presserommet håpet på.

Les også
– Det å kunne representere «Folkets Lag» i Eserien hadde betydd utrolig mye

Dominanse i tredje kamp

FunPlus Phoenix dominerte fullstendig og avgjorde finalen i kamp nummer tre. Kona til Kim «DoinB» Tae-sang tok til tårene da det hele var over og Luka «Perkz» Perković fra G2 forlot scenen hurtig, mens de andre lagkameratene vinket til publikum på vei ut. Da de kom tilbake på scenen var det en tårevåt «Perkz» som møtte opp. Under pressekonferansen fortale eieren av G2 Carlos «Ocelote» Rodríguez Santiago at «Perkz» hadde vært i dårlig form før finalen.

Det var kanskje passende at laget med Phoenix vant med tanke på at årets temasang heter Phoenix? Finalen gikk iallfall stikk motsatt vei enn det alle forventet.

Gamer.no kommer tilbake med flere saker og reportasjer fra League of Legends Worlds.

Siste fra forsiden