Slik ser den emulerte versjonen av The Legend of Zelda: Breath of the Wild ut nå

Ny pakke gir den emulerte versjonen nye grafikkfunksjoner.

Clarity FX Pack

Helt siden The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble sluppet i mars i år har vi sett stadige forbedringer på den (veldig) uoffisielle PC-versjonen. Spillet kom som kjent ut på Nintendo Switch og Wii U – og nettopp sistnevnte versjon har gradvis gjennom året åpnet for at PC-spillere også kunne boltre seg i Hyrule.

Med Wii U-emulatoren Cemu kan man spille Wii U-versjonen av Breath of the Wild på en kraftig nok PC – med bedre oppløsning og andre forbedringer. Og det nyeste tilskuddet til forbedringene er en egen grafikkpakke som er spesiallaget for Breath of the Wild, kalt Clarity GFX.

Selvfølgelig er bruken av emulatorer som Cemu litt omstridt. Emulatoren i seg selv er helt lov, men for å få skaffet spillet på lovlig vis må man kjøpe Wii U versjonen og lage et digitalt avtrykk av denne selv.

Pent

Se forskjellen mellom Switch-versjonen og Cemu-versjonen med grafikkpakken. (Video: BSoD Gaming, YouTube)

Som du ser ut av bildene, og videoen til høyre, gjør grafikkpakken at spillet fremstår mindre dempet, og fremhever farger, lys og kontraster. Du kan se flere bilder i skapernes bildegalleri. I tillegg får spillet lengre visningsdistanse, slik at objekter som er lengre unna vises tydeligere.

Man kan justere graden av effektene også, så om du synes det blir litt for mye av det gode, er det bare å knote med innstillingene for å få det til å passe deg. Grafikkpakken kan lastes ned fra Discord-kanalen til Cemu.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble lansert til Nintendo Switch og Wii U 3. mars. Nintendo har allerede utvidet spillet med litt nedlastbart ekstrainnhold, i form av en utfordringshule, en ekstra vanskelighetsgrad og en kartfunksjon, men skal slippe en ny historiedel med en ny grotte i løpet av vinteren.

Se hvordan The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble til »

Siste fra forsiden