Feature

League of Legends / Telenorligaen

Slik tror vi tabellen blir for League of Legends-lagene i Telenorligaen

Her er vår analyse av de åtte lagene som kjemper om sluttspill i 1. divisjon.

De to store favorittene: nDurance Gaming og Riddle EK – her representert av Omid «Touch» Rosander (t.v.) og Adrian «Dipzey» Kjellesvik.
Tor-Steinar Nastad Tangedal, Gamer.no

Mandag kveld er det klart for den fjerde sesongen av Telenorligaen. De åtte League of Legends-lagene skal de neste ukene kjempe seg gjennom et seriespill på syv runder, og det hele vil kulminere i offline-sluttspillet på SpillExpo i november. Her vil fire lag kjempe om en samlet premiepott på 60 000 kroner, der vinneren vil stikke av med halvparten.

I anledning Telenorligaens åpningsrunde har vi evaluert og analysert de åtte lagene som deltar. Vi har kommet frem til hvem vi tror vil spille på den store scenen i Lillestrøm, og hvem som slukøret må ta turen ned i andredivisjon. Her er vår spådom for hvordan det går med League of Legends-lagene i høstens sesong av Telenorligaen.

Les også: Store rokeringer i toppdivisjonen

8. plass: SupaGoatSmuggla

John Martin «just Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen (Top)
Kris «Secret Chef» Abrahamsen (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Thomas «Qtic» Hauger (ADC)
Kristoffer «Kîsse» Sakshaug (Support)

Etter at Lions og myXMG slo seg sammen åpnet det seg en ledig plass i 1. divisjon. Det er nå klart at det laget blir hetende SupaGoatSmuggla, et navn vi er kjent med fra tidligere sesonger. SupaGoatSmuggla har tilsynelatende stablet opp et lag i siste liten, og kvaliteten er varierende.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen har den siste tiden prøvd seg ute i Europa, men er nå tilbake i Telenorligaen. Han tar med seg John Martin «just Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen og Kristoffer «Kîsse» Sakshaug, som senest spilte på myXMG i Telenorligaen. Inn på laget kommer også Thomas «Qtic» Hauger, som rykket ned med det originale SupaGoatSmuggla i fjor høst.

Lagoppstillingen til SupaGoatSmuggla virker mer som en nødløsning enn et seriøst lag, og de vil trolig slite nederst på tabellen med mindre Jørgen «Hatrixx» Elgåen virkelig viser hva han er god for.

7. plass: Eclipse EK

Natalie «Stratospanda» Kristiansen spiller ADC for Eclipse EK.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Eirik «Seanzero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik (Mid)
Natalie «Stratospanda» Kristiansen (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Spillerne i nyopprykkede Eclipse EK tar over plassen til experiMENTAL eSports, som de het da de spilte laget opp fra 2. divisjon. Eclipse har gjort flere endringer på laget som rykket opp, og det er kun Natalie «Stratospanda» Kristiansen og Martin «Ambisiøsen» Gihle som er igjen.

Ut går Adam «Lider» Ilasov, som i høst skal spille for Sprutnoobs Gaming. Lars Sigmund «Dark Santa» Marvik tar over plassen i Mid Lane, og får store sko å fylle. Vi tror Eclipse må belage seg på å kjempe om å holde plassen, men det blir trolig meget jevnt i bunnen av tabellen.

6. plass: Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb

Les også
Nybakt League of Legends-verdensmester var nære å legge opp

Abel «Abuur» Kjølen (Top)
Oscar «Oscar» Melheim (Jungle)
Jørgen «Lucky» Julius Sjursen Ystebø (Mid)
Elias «Hoviz» Hovland (ADC)
Mathias «Bend» van der Bend

Oslo Lions, som tidligere i år slo seg sammen med myXMG, har bygd opp et helt nytt mannskap. Den veletablerte organisasjonen vant begge sesongene av Telenorligaen i 2015, men årets sesong har vært en skuffelse så langt. Etter å ha mistet hele laget til Riddle tidlig i sesongen, måtte Lions stable sammen et lag som kunne holde plassen. Det greide de så vidt.

I sommer inviterte Lions til et åpent prøvespill i Oslo, noe som ser ut til å ha blitt en suksess. Der fant de nemlig Jungle-spilleren Oscar «Oscar» Melheim, som de nå har bygd et helt nytt lag rundt. Samtlige spillere er rangert i Diamond-divisjonen, og det virker som om det er et par steg opp til BX3, nDurance og Lions utifra det individuelle nivået på spillerne.

Vi tror Oslo Lions må satse på et godt lagspill og smarte strategier, fremfor å forsøke å spille ut motstanderne i én-mot-én-situasjoner. Med en solid organisasjon som satser på laget burde dette være mulig. Laget har også en stor mengde kamper med hverandre de siste par ukene, og har sannsynligvis bygd opp et godt samhold i gruppa.

5. plass: Sprutnoobs Gaming

Adam «Lider» Ilasov spiller for Sprutnoobs Gaming den første runden.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Michael «Cloud» Skrede (Top)
Vegard «Queth» Bakke Mikalsen (Jungle)
* Utprøvinger
Isak «Kom Til Far» Davidsen (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord Nyheim (Support)

Sprutnoobs Gaming kom på andreplass i vårens 2. divisjon, og tar dermed turen opp blant landets beste. Siden da har de gjort en del endringer, og inn kommer flere spillere som har erfaring fra 1. divisjon. Michael «Cloud» Skrede spilte BX3 til sluttspillet denne våren, og August «Quixeth» Skarsfjord Nyheim for Celestial Gaming i den andre semifinalen.

Inn kommer også Adam «Lider» Ilasov, som også var med på å rykke opp, men da for rivalen experiMENTAL eSports (nå Eclipse EK). «Lider» og «Quixeth» er de desidert høyest rangerte spillerne på laget, og må nok belage seg på å bære mye av vekten i laget. Svakheten til Ilasov er at rundt tre fjerdedeler av Solo Queue-kampene hans denne sesongen er på helten Yasuo, noe som motstanderne hans nok er mer enn klar over. «Lider» kjemper fremdeles også om en plass på nDurance, så hvordan den situasjonen utspiller seg blir vanskelig å si, men han spiller i alle fall første runde for Sprutnoobs.

4. plass: Celestial Gaming

Sebastian «Boffen» Gsell og Jakob William «Jubel» Andresen i Celestial Gaming.
Benedichte Breistøl

Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Hamad «Saitoo» Allaui (ADC)
Håkon «Flaker» Solberg (Support)

Celestial Gaming har brutt opp en ikonisk trio innen norsk League of Legends. Sebastian «Boffen» Gsell, Jakob William «Jubel» Andresen og Thomas «Meisyellow» Huang har spilt sammen i CG-trøya helt siden 2014. Foran denne sesongen ble det klart at «Meisyellow» legger spillet på hylla, etter å ha slitt med motivasjonen.

«Jubel» og «Boffen» fortsetter i CG, men de bringer også inn flere nye spillere. Håkon «Flaker» Solberg, som spilte Jungle for myXMG tidligere i år, flyttes over til Support-posisjonen. Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas er også tidligere Jungle-spiller, men må vike unna for den kvikke Shaco-spesialisten Jakob William «Jubel» Andresen, og tar turen til Top Lane.

Til tross for at målsetningene deres går mer på det utenomsportslige, stiller CG allikevel med et godt lag. Dersom de kan finne gløden med spillet burde de ha muligheter til å kjempe om sluttspillet, og de burde i alle fall holde seg godt over den røde streken på tabellen.

3. plass: BX3 Elektroniske Sportsklubb

Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen (Top)
Anders «Chronos» Schultz (Jungle)
Magnus «Arceus» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

BX3 har tilsynelatende brukt sesongoppkjøringen godt. Organisasjonen har beholdt tre av spillerne som bragte laget til en semifinale på vårparten, og henter inn to lovende utenlandske spillere til Top- og Jungle-posisjonen i Robin «Krealos» Nieuwenhuijsen fra Nederland og Anders «Chronos» Schultz fra Danmark.

Begge disse spillerne, i tillegg til både «Tide» og «Arcilles» er i skrivende stund rangert i Master-divisjonen, det nest høyeste oppnåelige nivået i League of Legends. De aller fleste spillerne i Telenorligaen som er rangert i Master eller Challenger (det høyeste nivået), spiller for enten nDurance, Riddle eller BX3.

Dersom man ser på de individuelle rangeringene som et nøyaktig mål på lagenes styrke, ser det ut som om BX3, Riddle og nDurance skiller seg ut fra de andre lagene i ligaen. I tillegg til gode individuelle spillere, har BX3 også trent mye sammen som et lag de siste ukene, og det er ikke umulig at de tar steget opp for å utfordre de to favorittene. Med en så sterk utfordrer som BX3 er, blir kampen om førsteplassen enda viktigere, slik at man unngår BX3 i sluttspillet.

2. plass: Riddle Elektroniske Sportsklubb

Riddle under årets Digitality X.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Eilertsen (Support)

Joachim «Accziz» Torsvik (Top)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Riddle har et meget talentfullt mannskap på papiret, og har alle forutsetninger for å vippe nDurance av den norske tronen. En av landets mest lovende spillere de siste årene, Tore «Norskeren» Eilertsen, er tilbake i Norge etter å ha spilt for amerikanske Dream Team på det nest øverste nivået i USA. «Norskeren» har også vært innom nDurance i år, og var med på deres vinnerlag i vårsesongen.

En av Riddles største styrken er at benken deres også er fylt opp av meget kapable spillere i Joachim «Accziz» Torsvik og Dennis «Denden» Bui, som begge har preget den norske scenen de siste årene. Riddle vil trolig utfordre nDurance hele veien.

Riddles utfordring blir å finne en balanse i laget. De har noen av de beste enkeltspillerne i ligaen, men mangler muligens den samme stabiliteten som nDurance. Flere av spillerne er heller ikke med i den første runden, noe som skaper et usikkerhetsmoment.

1. plass: nDurance Gaming

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Adam «Lider» Ilasov (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

nDurance Gaming har vært det desidert beste norske laget hittil i år, og mye tider på at de vil videreføre dette inn i høstens sesong av Telenorligaen. Mange av konkurrentene har byttet ut flere spillere, men hos nDurance er det kun én endring. Tidligere Tyrkia-proff Isak «Energy» Fjell forlot laget tidligere i år, og starter i Mid Lane for hovedrival Riddle.

Den regjerende mesteren har satt sin lit til tidligere BX3-spiller Sondre «Tivity» Afdal, som de håper vil fylle tomrommet etter at «Energy» forlot laget. «Tivity» har tidligere bevist at han er en strålende spiller i norsk målestokk, særlig når han bringer frem sin signaturhelt LeBlanc.

Kampen om førsteplassen vil trolig bli et rotterace mellom de to forhåndsfavorittene. Grunnet større usikkerhet rundt Riddles spillerstall plasserer vi nDurance et lite hestehode foran, men oppgjøret de to imellom i den femte runden vil bli avgjørende.

Siste fra forsiden