Eserien

Slik var andre uke av Eserien

Vålerenga startet litt vinglete, men hentet seg godt inn. I gruppe D var det flere overraskelser

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Etter ukens kamper i gruppe C og D, er første runde i Eserien ferdigspilt. Vi fikk se flere ulike taktikker fra runden i Nydalen. Nest-Sotra forsøkte seg på en svært defensiv spillemåte, noe flere av lagene slet med å spille mot. I gruppe C så det ut som om forhåndsfavoritten Vålerenga ikke taklet overgangen til 85-rating, mens i gruppe D fikk vi se overraskelser da favorittene slet.

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om Eserien

– Vi skal kjempe hardt for 2. plass

Theie Bretvik trakk frem Godset og Sandnes Ulf som sluttspillkandidater.
Bildbyrån

Strømsgodset fikk oppmerksomhet da de opprettet et samarbeid med Apeks før debutsesongen. Eseriens analytiker og ekspertkommentator, Mats Theie Bretvik, trakk frem Andreas Bakken hos Strømsgodset som en av flere spillere man skal følge med på.

– Jeg har forventninger til enkeltspillere som Martin André Larsen, Aleksander Klubben og Andreas Bakken, og gleder meg til å se dem debutere foran kamera. Vålerenga er klar favoritt til å ta seg videre, og kampen om andreplassen vil stå mellom Sandnes Ulf og Strømsgodset, forteller Theie Bretvik.

Bakken fra Strømsgodset viste mye godt spill underveis, men var ikke helt fornøyd med antallet poeng de klarte å hente hjem.

Bakken påførte Vålerengas Arkan Resul et sjeldent tap.
NTF/eSerien

– Målsetningen var å spille så bra som mulig, samle flest mulig poeng og ha det veldig gøy. Vi spilte godt, og hadde det morsomt underveis, men vi hentet ikke like mange poeng som vi burde ha gjort. Hvis du ser på spillet vårt og målforskjellen vår i forhold til de to lagene over oss så ser man jo at vi minst skulle vært på like mange poeng.

LES OGSÅ: Strømsgodset oppretter samarbeid med Apeks

DETTE ER 85-RATING

Vis mer

Når det spilles med 85-rating, er alle spillernes ferdighetsnivå satt til 85 av 100. Dette gjør at alle lag har et jevnt ferdighetsnivå, og alle deltakerne i Eserien spiller på helt likt grunnlag.

Arkan Resul fra Vålerenga har knapt tapt en 85-rating kamp mot norsk motstand de siste månedene, noe Bakken ønsket å gjøre noe med, da de møttes i andre kamp av oppgjøret VIF-Godset. Bakken vant sitt oppgjør mot Resul 1-0, men Vålerenga stakk av med serien 2-3 totalt. Etter kampen ga Bakken følgende kommentar:

– Det er selvfølgelig veldig gøy å slå Arkan. Vi ga dem hard kamp hele veien, og jeg mener vi var det laget som presterte best mot Vålerenga. Jeg vet jeg har et toppnivå hvor jeg kan måle meg med de beste i landet, så det handler bare om å øve på å få det ut og vist det oftere.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Etter de tre første kampene, står Godset med fire poeng, og de har planer om å analysere kampene sine nøye, for å få marginene på sin side neste gang.

– Nest-Sotra spilte defensivt og slo mye innlegg og det er alltid vanskelig å spille mot. Vi spilte to gode kamper hvor vi hadde fortjent seier i dem begge. Noen av avslutningene satt ikke helt, som gjorde at vi bare tok ett poeng mot Nest-Sotra. Vi skal analysere flere av kampene fra runden, og se hva vi kan gjøre annerledes neste gang. Vi skal kjempe hardt om den andre plassen i sluttspillet!

Taktikkmøte på gangen

Etter et raskt taktikkmøte, slo Resul tilbake og ble kåret til rundens spiller
Eserien

Vålerenga har fått ekspertenes favorittstempel, og enkelte forventer at de skal gå ubeseiret ut av gruppespillet. Før runden ble det sagt at kampen om andreplassen er det interessante i gruppe C. Slik så det riktignok ikke ut etter første kamp for Vålerenga. Etter 0-0 mot Nest-Sotra, hadde Vålerenga-spillerne en pep-talk på gangen, med Stein Wilmann, daglig leder i Nordavind.

– Stein er en veldig god støttespiller for Magnus og meg. Han har alltid troen på oss, og gir oss støtte underveis. Etter samtalen med Stein, klarte vi å slappe litt mer av og spille vårt spill. Vi fokuserte på å ta ett mål av gangen, og vise hva vi er gode for, forteller Arkan Resul.

Wilmann legger til:

– Jeg ga dem to råd før de gikk tilbake inn i studio. «Don’t chase the game, let the game come to you», og sist men ikke minst minnet jeg dem på å ha det gøy med FIFA.

Det så ut til å fungere, for VIF tok ni poeng på de tre påfølende kampene, og leder gruppen med totalt ti poeng. Mot Sandnes Ulf leverte de forrykende festfotball, hvor Resul og Myhrhaug Kristiansen vant hver sin kamp henholdsvis 6-0 og 5-0. De toppet det hele ved at Myhrhaug Kristiansen scoret rundens mål, og Resul ble rundens spiller i Eseriens egen kåring. Det kan tyde på at ekspertene får rett; for de andre lagene i gruppe C handler det om å kapre andreplassen.

Eserien

Mjøndalen overrasket når Start slet

I gruppe D var det størst forventninger til Start. I vår analyse av Mjøndalen omtalte vi dem som «et lag som kan gjøre det veldig bra», men de fikk ikke en favorittplass til å gå videre. Theie Bretvik hadde følgende forventninger til gruppen:

– I gruppe D så holder jeg Start som favoritter, men både Mjøndalen og Lillestrøm vil kunne utfordre Start her.

Etter første runde, står Start med fire poeng, mens Mjøndalen var den største overraskelsen. Laget fra bredden av Drammenselva viste gode takter gjennom hele kvelden. Mjøndalen-spiller Martin Landstad Pedersen gjorde flere gode kamper, og hadde følgende å si etter runden:

Martin Pedersen (t.v.) og Alexander Hildre (t.h) leder Gruppe D.
NTF/Eserien

– Målet vårt før runden var å samle så mange poeng som mulig. Vi var ikke helt sikre på hvilket nivå de andre lagene var på, så det handlet også om å bli kjent med de ulike lagene. Vi vet at vi har et veldig godt toppnivå inne, noe vi fikk vist frem i perioder.

Pedersen tok serieledelsen med fatning, og under sendingen beskrev han laget fremdeles som «underdogs» i gruppen.

– Vi vet vi har mye mer å gå på, men det har de andre lagene også. Start har i mine øyne de to beste individuelle spillerne i gruppen, jeg tror de slår knallhardt tilbake. Det er fem gode lag i gruppa, det er helt åpent hvordan de to neste kampdagene blir.

LES OGSÅ: Rivaliseringen i Eserien er allerede i gang

Theie Bretvik var mest overrasket over at Start ikke var sterkere i første kampkveld.

– Mjøndalen viser at de skal være med i kampen om avansement, og har to meget stabile spillere. Sånn sett er det ikke så overraskende. Det som overrasket i går var Start som ikke presterte i de første kampene, før Sautoglu kom tilbake i siste kamp.

Det skal spilles åtte kamper til for hvert lag, og det kan oppnås ytterligere maksimalt 24 poeng. Pedersen har planen klar for hvordan han skal bidra til å sanke poeng.

– Avslutningstrening! Jeg er god til å holde ballen i laget, og bygger opp sjansene gjennom mange trekk innad i laget. Jeg skapte flere gode sjanser, men disse må omsettes.

i gruppe D etter en av tre kampkvelder.
Eserien

Tirsdag 23. april er det igjen klart for kamper i gruppe A, hvor Brann, Kristiansund og Ranheim alle står med 6 poeng.

Kampen om å nå sluttspillet kan du se på tirsdag fra 17.30 på Dplay »

Siste fra forsiden