Feature

Counter-Strike: Global Offensive / Telenorligaen

Slik vurderer vi Counter-Strike-lagene i førstedivisjon

Soleklare lag i toppen, men på nedre halvdel blir det kamp om alle plassene.

Norse ønsker å forsvare tittelen fra vårsesongen. Her under sluttspillet på SpillExpo.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Mandag kveld er det nok en gang duket for en ny sesong i Telenorligaen, og da er det Counter-Strike: Global Offensive på menyen. Samtlige kamper starter klokken 20:00, og vi har en direktesendt kamp på TV 2 Sumo.

Det er nok en gang åtte lag i den øverste divisjonen, som skal kjempe om fire sluttspillsplasser. I motsetning til foregående sesonger, kommer det kun til å være én direkte nedrykksplass i førstedivisjon denne våren. Laget som ender opp på 7. plass er nødt til å ut i en kvalifiseringskamp for å redde plassen sin. Vårsesongen er også den siste sesongen med åtte lag, da det utvides til ti i høst.

Lagendringer preger denne sesongen allerede fra start av. Bare ett av de åtte lagene har beholdt samme lagoppstilling som i høst, og dermed er det knyttet stor spenning til hvordan tabellen kommer til å utvikle seg utover våren.

Har du vært for opptatt til å følge med på hva som har skjedd siden SpillExpo? Da har du ingenting å frykte. Under følger en oversikt over de åtte lagene som skal kjempe om den gjeveste tittelen norsk Counter-Strike: GO har å by på.

Nederst i artikkelen spår både undertegnede, skribent Kenneth Gaupseth Johansen og kommentator for TV 2 Sumo, Simen «warcl0wn» Aas Henriksen, utfallet av tabellen.

Alt for å unngå nedrykk (6. - 8. plass)

Labbedans'Vika: Relativt ukjente spillere i ukjente omgivelser

Phu «Krazyfo» Pham
Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen
Xa Van «Luis» Nguyen
Kevin «Trakt» Håkonsen Jensaas
Theodor «demig0d» Lindtveit

En av nykommerne i divisjonen er Labbedans'Vika. Laget rykket opp fra andredivisjon i fjor, og har siden gått igjennom noen lagendringer, samt et navnebytte. Noen av spillerne har erfaring fra Tien Len tidligere, og kan skyte fra seg godt.

Labbedans kommer til å slite i den øverste divisjonen denne sesongen, og det er vanskelig å se hvordan de skal klare å knekke noen av motstanderne. Det blir garantert en intern kamp mellom DeToNator.EU og Labbedans for å karre til seg kvalifiseringsplassen som kan sikre dem fornyet kontrakt i førstedivisjon.

DeToNator.EU: Kampen for å overleve

Martin «FuruaN» Johansen
Erik «Nixxor» Moen
Kasper «Kasper» Løvold
Michael «wwwww» Sandvik
Christoffer «organner» Hellberg Andersen

Miksen av rutine og nytt blod i denne spillergruppen er spennende, men det spørs om det er godt nok for å komme høyt opp på tabellen. Kaptein Martin Johansen ønsker naturligvis å overbevise alle kritikere om at de fortjener å beholde plassen i den øverste divisjonen, men kommer mest sannsynlig til å møte på en vegg eller to i løpet av våren.

Les også
Norges første rene e‑sportarrangement i Oslo lørdag

Det som kan komme godt ut for laget er at de har ingenting å tape. Med rett innstilling og en god porsjon flaks kan laget fort berge redde plassen uten å måtte gå igjennom kvalifiseringen etter endt ligaspill.

Nordic Warthogs: Opp og ned

Philip «Philip» Løseth
Jasmeet «RoSeY» Gill
Christian «kSwitch» Lorange
Sindre «Grande» Grande
Haakon «Radifaction» Tholo

Philip «Philip» Løseth er tilbake i det gjeveste selskapet. Nordic Warthogs vil nok få det tøft.
Arsalan Blu/Gamer.no

Kaptein Philip Løseth er nok en gang tilbake i førstedivisjon, og prøver på nytt med et helt nytt lag. Inn har han hentet en miks av unge talenter og rutinerte spillere fra et høyt nivå i Telenorligaen tidligere. Kapteinen har tidligere hatt dårlige erfaringer med å spille på det øverste nivået i Norge, men satser nok en gang på å komme seg så høyt som mulig på tabellen.

Laget hentet inn Haakon «Radifaction» Tholo like før sesongstart. Tholo ble bare et par døgn tidligere annonsert som spiller for BX3, og mange hevet brynene når spilleren forlot sitt nye lag til fordel for et annet etter så kort tid.

Laget er divisjonens jokere, og kan fort ende opp med å kjempe om en slutspillsplass hvis alle brikkene faller på plass i løpet av sesongen.

Midtsjiktet (4. - 5. plass)

BX3 Elektroniske Sportsklubb: Satser alt på talenter

Kristian «akez» Kornbakk
Adrian «CYNEX» Hansen Vevletveit
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jens Alexander «KneeLz» Skaret

Gode gamle BX3 er fortsatt med i det gjeve selskapet, men har byttet ut hele lagoppstillingen som i fjor endte opp på en 3. plass på tabellen, og tapte i semifinalen av sluttspillet. Laget spilte i fjor som Celestial Gaming, men valgte å avslutte sine kontrakter til fordel for BX3. Spillerne nådde nesten sluttspillet forrige sesong, men med en utskiftning så kort tid før sesongstart er det knyttet stor spenning til hvordan dette vil påvirke spillet deres utover sesongen.

Dette laget kan skyte godt fra seg på en god dag, og er avhengig av å ha flere dager om de ønsker å komme seg til sluttspillet. Det blir en jevn kamp mellom BX3 og Celestial, når det skal avgjøres hvem av de som tar med seg den siste sluttspillsplassen.

Celestial Gaming: Spennende lag med mye krutt

Simon «simiz» Øvrevik
Andreas «Bat» Bergevik
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg
Markus «fury» Dalsbøe (Innbytter)

Celestial Gaming er klare for den nye sesongen, og har naturligvis ett mål for øyet. De skal komme seg inn i sluttspillet. Et helt nytt lag er på plass før denne sesongen starter, men det er ikke navn å kimse av. Mange av spillerne har verdifull erfaring fra Telenorligaens øverste divisjon, og denne vil være nyttig etter som sesongen utvikler seg.

Med en stødig organisasjon i ryggen kan disse guttene nå langt, og hvis skuddene sitter i hver ligarunde kan de fort være laget som tar med seg den siste sluttspillsplassen.

Kanonene (1. - 3. plass)

Temp.no: Revansjelystent topplag

Adam «Paint» Fjellum
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Anders «aNdz» Kjær
Kristoffer «Mystic» Michelsen

Temp.no-kaptein Anders «aNdz» Kjær satser nok på å vinne vårens liga.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

De tidligere seriemesterne er nok en gang en av favorittene i ligaen, og har ambisjoner om å vinne førstedivisjon også denne sesongen. En lagendring har skjedd siden finaletapet i sluttspillet i høst, Markus «maak» Karlsen er byttet ut med Tony André «NiTo» Nilsen.

Laget spilte i fjor under flere organisasjonsnavn, men er i vår tilbake under den kjente drakten Temp.no. Med null press fra organisasjoner kan laget slippe seg løs og spille uten forventninger denne sesongen, selv om det forventes både fra spillerne selv og fans at de når sluttspillsfinalen.

Laget er nok det som har størst sjangse til å slå ligaens soleklare favoritter, Norse, på en god dag. Alt avhenger av godt lagspill og at skuddene sitter.

Norse: Norges beste Counter-Strike-lag

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

Morten «zEVES» Vollan og Norse er forhåndsfavoritter til å vinne vårsesongen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Norges beste lag er utrolig nok det eneste laget i vårens førstedivisjon som har beholdt samtlige spillere fra forrige sesong. Sluttspillsvinnerne fra høstsesongen satser nok en gang på å stikke av med førstepremien, og med god økonomisk støtte etter den store investeringen som ble gjort av RFRSH-gruppen tidligere i vinter ligger alt til rette for dette.

Det store spørsmålstegnet rundt laget er hvor fokusert de kommer til å være på Telenorligaen. Eksterne faktorer og internasjonale ligaer kan være med å stjele fokuset, slik vi så med LGB eSports for knappe to år siden, og gjøre at noen andre vinner ligaen.

Under normale omstendigheter er det ingen tvil at Norse skal pløye gjennom det som er av motstand både i liga- og sluttspillet. Laget innehar norges største talenter, og ønsker derfor å vise seg fra sin beste side til det norske publikummet.

Demise.no: Tittelutfordrerne

Tommy «TommyM» Monsen
Eirik «spity» Hauger
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Racer X» Telstad

Tommy «TommyM» Monsen og Demise ønsker å nå sluttspillet også i år.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Demise har nok en gang gjennomgått lagendringer, og med Tommy «TommyM» Monsen i spissen sikter laget høyt denne sesongen. Laget kan på en god dag slå alle lagene i samme divisjon, men de er avhengige av at lagspillet og treffsikkerheten sitter ett hundre prosent.

Lagkaptein Tommy Monsen begynner å nærme seg veteranstatus i Telenorligaen, og har fått med seg et knippe spillere som har god erfaring, samt et par spillere vi regner som gode talenter. Hvis lagspillet sitter gjennom hele vårsesongen, vil Demise sikre seg en sluttspillsplass hvor de virkelig får prøvd seg.

Demise er nok det eneste laget som vil kunne utfordre Norse og Temp.no.

Slik tror vi at tabellen kommer til å se ut

Simen «warclOwn» Aas Henriksen tror Temp.no vinner ligaspillet. Her sammen med kommentator Eskil «Fearsome» Uggen på SpillExpo.
Eivind Von D

Kommentator for Telenorligaen på TV 2 Sumo, Simen «warclOwn» Aas Henriksen, kommer med en modig spådom. Han begrunner tabellen sin på følgende vis.

– Det at jeg ikke setter Norse på førsteplass kommer nok som en overraskelse, siden
Norse er norges beste lag. Men jeg tror de fokuserer på internasjonale turneringer, og det kan gi Temp.no en fordel dersom de velger å legge ned arbeidet som trengs. Med tanke på hvor jevn forrige finale var, så tror jeg vi har mye å glede oss til denne sesongen også.

– Nordic Warthogs tror jeg dessverre ikke klarer sluttspillplass i år da de har mistet nøkkelspillere, forklarer Henriksen.

Spådom av:Mathias HynneKenneth Gaupseth JohansenSimen «warclOwn» Aas Henriksen
1.NorseNorseTemp.no
2.Temp.noTemp.noNorse
3.Demise.noBX3 EKDemise.no
4.Celestial GamingDemise.noBX3 EK
5.BX3 EKCelestial GamingNordic Warthogs
6.Nordic WarthogsNordic WarthogsCelestial Gaming
7.DeToNator.EUDeToNator.EUDeToNator.EU
8.Labbedans'VikaLabbedans'VikaLabbedans'Vika


* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Siste fra forsiden