Telenorligaen

Slutt på offisielle sendinger fra Telenorligaen til høsten

Arrangøren åpner opp for at hvem som helst kan kommentere Norges største e-sportliga.

Eskil «Fearsome» Uggen (til venstre) og Eirik «R0ke» Horvath har kommentert Counter-Strike i Telenorligaen de siste sesongene.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Før vårsesongen besluttet Gamer.no å ikke lenger ha sendinger knyttet til toppkampene i StarCraft- og Hearthstone-delen av Telenorligaen. Begrunnelsen skal ha vært lave seertall og høye kostnader.

Fra høsten av skal de heller ikke ha offisielle sendinger fra kampene i Counter-Strike og League of Legends. Seertallet har ikke vokst i takt med utgiftene, det har krevd mye ressurser i helgene og det har vært utfordringer med produksjonen av høydepunkter i etterkant.

Lave seertall

Håvard Njåstad (til venstre) og Sondre Njåstad i Nullzone har bidratt med produksjonen i Telenorligaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Da vi i 2014 startet våre ligaer satt vi oss flere delmål vi måtte nå for å kunne si at vår e-sportstrategi fungerte. Kommentering på norsk var et av disse punktene, men som dessverre ikke har hatt den utviklingen vi ønsket, forklarer Claes Halvorsen, kommersielt ansvarlig hos Gamer.no.

Kommenteringen på Gamer.no startet med So You Think You Can Cast-konkurransen høsten 2014. Over 200 personer søkte om å bli med, og til slutt stod de igjen med 24 kandidater. Disse ble stemt ut en etter en frem til man stod igjen med to vinnere i hvert spill.

– Etter et overraskende stort engasjement i vår casting-konkurranse har våre produksjoner fra ligaen dessverre ikke utviklet seg i takt med Telenorligaen forøvrig. Produksjonene har lagt beslag på mye ressurser både internt og eksternt, uten at vi i dag kan si vi har funnet nøkkelen for å få det til å fungere slik vi ønsker. Eksempelvis har «Ukens høydepunkter», som er svært populært, sjelden latt seg produsere i tide eller overhodet på grunn av forsinkelser og utfordringer med materialet.

Åpner for at miljøet kan vise kampene

Halvorsen presiserer at de visste det ville bli en utfordring å kommentere på norsk. Nå ønsker de å se om andre kan produsere fra Telenorligaen på en smartere måte.

– Planene våre er nå å hjelpe uavhengige castere å produsere fra Telenorligaen, øke produksjonen av kortere klipp fra Telenorligaen, og naturligvis legge mer ressurser inn i selve ligadriften, profesjonaliseringen av norsk e-sport, spillertjenester i Telenorligaen og nettsidene våre.

Julian «DogSledder» Nash (til høyre) har kommentert League of Legends sammen med Eskil «Fearsome» Uggen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Arrangøren frir med andre ord til miljøet og vil legge til rette for at hvem som helst kan vise og kommentere toppkampene fra Telenorligaen i hver serierunde. De beste casterne vil synliggjøres på forsiden av Gamer.no og på kampsidene, slik at publikum enkelt kan finne frem til sendingene.

Kommentatorene får skryt

Kun sluttspillet på SpillExpo vil få offisiell kommentering og produksjon i regi av Gamer.no, og kanskje får vi igjen høre stemmene til Eskil Uggen, Julian Nash og Eirik Horvath når nye ligakonger skal krones til høsten. Halvorsen er i alle fall imponert over gutta så langt.

Les også
– Det blir spennende å se hvem som tar andreplassen

– Vi er storfornøyd med kommenteringen som er levert av Eskil Uggen, Julian Nash og Eirik Horvath de siste sesongene. De har utviklet seg for hver sesong og er profesjonelle, norske kommentatorer. Samtidig har de vært villige til å plukke opp og lære nye spill og sjangere de tidligere ikke har vært så kjent med.

Han trekker spesielt frem frem Uggen, som gikk fra StarCraft og League of Legends til å også kommentere Counter-Strike, og Nash som for første gang prøvde seg på League of Legends denne vårsesongen.

– Kommentatorene har vist en imponerende dedikasjon i både forberedelser og utøvelse, og gitt oss et personlig og humoristisk preg på de mange sendingene.

Siste fra forsiden