Overwatch World Cup 2018

Sluttspillet glapp for Norge igjen

Men landslagsspillerne fikk for alvor vist seg fram.

Norges landslag 2018
Skjermdump, Twitch

Overwatch-VM ble avholdt for tredje gang, og for tredje gang går sluttspillet på Blizzcon uten Norge til stede.

Norges gruppe, bestående av USA, Canada, Brazil, Sveits og Østerrike i tillegg til Norge, ble spilt i Los Angeles i helgen, og ikke overraskende var det de to forhåndsfavorittene USA og Canada som sikret seg billettene til sluttspillet.

– Har det som skal til

NORGES LANDSLAG 2018

Vis mer

Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Christer «Iko» Ringelien (Support)
Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (DPS)
Usman «TracK» Mohammad (DPS)
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud (DPS)

Dag én av turneringen endte med en seier og ett tap. Norge startet oppskriftsmessig med seier mot Sveits, riktignok etter å ha tapt første kart. Brasil ble hakket for sterke, og vant kampen på «tiebreaker» etter å ha snudd Norges 2-0-ledelse.

I Norges eneste kamp på lørdag, sto en av gruppefavorittene på andre siden, og Canada tok en forventet 4-0-seier. Dag tre ble en reprise av dag en. 3-1 mot Østerrike, og 4-0 for USA.

Men mens det heller ikke denne gangen ble tur til Blizzcon for Norge, har de norske spillerne ingen grunn til å henge med hodet. De fikk viktig eksponering, og vist at norske spillere hører til blant de beste.

Norges landslagstrener, Mikael «mkl» Skjønhaug.
Privat

– Konkurransen var utrolig høy, men vi beviste at norske spillere har det som trengs for å spille på det høyeste nivået, sier Norges trener, Mikael «mkl» Skjønhaug.

Til tross for at avansementet uteble, var det en god opplevelse for landslaget å være med.

– Følelsen av samhold var det beste med å være med. Nesten alle der endte opp utrolig bra venner, og vi fikk utrolig bra forhold til Canada, Østerike og Brasil, forteller «mkl».

– Erting må være lov

I kampen mot USA ble det ganske raskt tydelig at amerikanerne var noen hakk for store for de norske spillerne. Flere av de norske seerne reagerte på det de karakteriserte som nærmest usportslig da USA tvang Norge helt tilbake til «spawn», og nektet Norge å slippe ut av basen. Flere synes også det var respektløst da USAs main tank, Austin «Muma» Wilmot, i et pauseintervju kalte kampen mot Norge oppvarming før amerikanernes kamp mot Canada senere på kvelden.

«mkl» avfeier det som småerting.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– De «spawncampet» Canada også. Da vi spurte USA etter kampen var vi det eneste andre laget bortsett fra Canada de ga 100 prosent mot. Den typen respekt for de Norske gutta betyr mye. «Muma» sa også til oss halvveis gjennom kampen mot Canada at han ikke hadde trodd at det skulle være så enkelt. «Muma» bare kødder. Vi var åpenbart ikke like sterke som Canada, men litt vennlig erting må da være lov. Folk trenger ikke være så hår sår, sier «mkl».

Norge ga imidlertid USA kamp til døra på det siste kartet, Junkertown, men USA trakk til slutt det lengste strået og sikret 4-0.

– Så klart er et lag med seks spillere fra Overwatch League (OWL) hakket over oss. Men når du ser runden på Junkertown, ser du hvor høyt nivået på de norske gutta er. Bare å ha et jevnt kart med USA betyr at vi viste oss som et utrolig sterkt lag, sier «mkl».

Forventer nordmenn i OWL

I pausen i kampen mellom Canada og Sveits, fikk den canadiske DPS-spilleren, Brady «Agilities» Girardi, spørsmål om han hadde blitt overrasket over nivået til DPS-spillerne til noen av de andre landene. «Agilities» trakk fram Norges Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand som en spiller med potensial for å markere seg i OWL.

«mkl» sier seg enig i at det finnes OWL-materiale i den norske landslagstroppen, og har på Twitter lagt ut en beskjed om at han stiller sin ærlige vurdering av hver enkelt spiller til rådighet om noen av OWL-lagene ønsker å ta en nærmere kikk på norske spillere.

Jeg forventer at vi ser minimum sju nordmenn i Contenders neste sesong, om de sju tar Overwatch. Helt ærlig kan jeg se for meg to til tre nordmenn som spillere i OWL også, sier «mkl», og legger til:

Siste fra forsiden