Sluttspillet i StarCraft II-VM er i gang

Følg verdens beste spillere i en storstilt turnering denne helgen.

Det pågående verdensmesterskapet i StarCraft II er sannsynligvis den mest omfattende turneringen konkurransespillet noensinne har sett. Hundrevis av toppspillere konkurrerer om store mengder penger, heder og ære. Etter at tre lange sesonger er ferdigspilt, skal de beste av de beste møtes i et finalesluttspill i november.

Foreløpig er vi i første sesong av verdensmesterskapet. Denne skal imidlertid konkluderes i løpet av helgen, i et sesongsluttspill hvor flere av verdens aller beste spillere er representert. Gruppespillet er allerede fullført, og kun åtte spillere gjenstår i kampen om nærmere 230 000 kroner.

Koreanerne dominerer — som vanlig

I gruppespillet var det kun tre spillere som ikke kom fra Sør-Korea. Nå er alle disse slått ut. Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at den franske stjernespilleren Ilyes «Stepahno» Satouri ikke kom seg videre. Publikumsfavorittene Dario «TLO» Wünsch og Dmytro «DIMAGA» Filipchuk røk også ut, noe som betyr at lørdag og søndag kommer til å by på et helkoreansk sluttspill.

Favorittene i denne turneringen er trolig finalistene fra den koreanske regionen. Kim «Soulkey» Min Chul og Lee «INnoVation» Shin Hyung har begge vunnet sine grupper, og regnes gjerne for å være de to beste spillerne i verden for øyeblikket. Det er altså ikke usannsynlig at disse møtes i en ny finale på søndag.

Uansett er alt duket for spektakulære kamper både lørdag og søndag. Åttendelsfinalene vil spilles lørdag, og første kamp begynner så tidlig som 03:00 norsk tid. Om du har lyst til å se kampene direkte, kan du følge med på den offisielle kanalen til Blizzard. Etter at bruduljene er over kan du se opptak av kampene på arrangørens Twitch.tv -kanal, men disse må du være betalende abonnent for å se.

Her er en fullstendig oversikt over de åtte spillerne som gjenstår:

  • Kim «Soulkey» Min Chul — Zerg
  • Lee «INnoVation» Shin Hyung — Terran
  • Park «ForGG» Ji Soo — Terran
  • Han «aLive» Lee Seok — Terran
  • Yang «Alicia» Joon Sik — Protoss
  • Jung «Mvp» Jong Hyun — Terran
  • Shin «RorO» No Yeol — Zerg
  • Kim «sOs» Yoo Jin — Protoss

Les også: Norske «Snute» er slått ut av VM
Les også: Nordmann plukkes opp av StarCraft II-topplag

Siste fra forsiden