BLAST Premier Fall Finals - Copenhagen

Snart åpnes e-sporten opp igjen for publikum

BLAST inviterer publikum tilbake til arenaen når Premier Fall Finals skal avgjøres i København i slutten av november.

Royal Arena er vertskap når BLAST endelig åpner dørene igjen i slutten av november.
Lars Ronbog

Etter å ha holdt en hel verden fast i et jerngrep begynner vi og skimte lys i enden av Covid-19-tunnellen. Gradvis slippes det mer og mer opp på restriksjonene som ble innført for snart halvannet år siden.

Det har ført til økt optimisme, også for e-sportarrangørene, hvor arenaene har stått tomme i lang tid. Nå åpner blant annet BLAST for publikum når Premier Fall Finals går av stabelen fra 26. til 28 november i Royal Arena i København. Der skal åtte lag kjempe om en samlet premiepott på over 3,5 millioner norske kroner.

Håper på fullsatt stadion

Arrangøren er optimistiske i forbindelse med annonseringen og håper på en fullsatt arena som kan huse 12 000 sultne fans. Likevel tar de høyde for en nedre grense på 5 000 publikum dersom utviklingen skulle gå i negativ retning.

– Vi ønsker ikke å haste av gårde for å være de første til å arrangere når vi står midt i en global pandemi. Fra begynnelsen følte vi ikke noe press ved å være de første. Hvis noen slår oss, bra, om ikke, da blir det spennende at vi er de første. Men sikkerhet først, helsen går foran alt, fortalte Nicolas Estrup i BLAST under pressekonferansen i forbindelse med arrangementet.

I det pandemien har begynt å stabilisere seg har det også vært blitt åpnet mer og mer for turneringer som spilles på LAN. Blant annet ble tidenes største PUBG-turnering, PUBG Global Invitational.S spilt i Incheon i Sør-Korea i begynnelsen av februar til slutten av mars.

I et intervju med HLTV, forteller Andrew Haworth i BLAST at han gleder seg til å skape nye ikoniske minner.

– Vi har ventet på å kunne returnere til arenaene for en stund og vi er derfor strålende fornøyd ved å bare kunne snakke om en fullsatt Royal Arena i København under Fall Finals. Selv om vi har tatt utfordringene knyttet til turneringer på nett med et smil det siste halvannet året er det de største og mest minnerike øyeblikkene som blir skapt på en scene foran en fullsatt arena. Tanken på å komme tilbake til den atmosfæren er veldig spennende.

Siste fra forsiden