Snart får spillere gå løs på mystiske Return of the Obra Dinn

Oppdatert: Datoen er satt for Papers, Please-skaperens neste eventyr.

Oppdatering 11. oktober: I en kort melding på Twitter har Lucas Pope avslørt den offisielle slippdatoen for Return of the Obra Dinn. Spillet, som utvikleren beskriver som et forsikringseventyr, kommer til PC og Mac den 18. oktober.

For de som er interessert blir Return of the Obra Dinn å finne på Steam, Humble-butikken og GOG.com, med en prislapp på 19,99 dollar.

Opprinnelig sak følger.

Det neste spillet fra Papers, Please-skaper Lukas Pope, Return of the Obra Dinn, vil lanseres en gang til høsten. Det bekreftet Pope nylig i en Twitter-melding, hvor han også slapp en fersk trailer for spillet. Videoen kan du se øverst i artikkelen.

Tiden er snart inne for å løse mysteriet om Obra Dinn.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Over fire år har passert siden Pope først trakk sløret av mysteriet Obra Dinn. Den gang vår målet å bruket et halvt år på å fullføre prosjektet, men utviklingsarbeidet har støtt på stadig nye utfordringer.

Håpefulle fans gjør det derfor kanskje klokt i å ta det nye lanseringsvinduet med en klype salt, men om alt går etter planen skal spillet altså komme i havn om et par måneder.

Mysterium til havs

Return of the Obra Dinn er inspirert av den detaljerte sort/hvitt-stilen fra gamle Mac-spill, som for eksempel Dark Castle. Handlingen er satt til tidlig på 1800-tallet, og omhandler en skute som forsvant på mystisk vis. Fem år senere dukker Obra Dinn opp igjen uten tegn til mannskapet, og det er spillerens jobb å finne ut av hva som har skjedd.

Til hjelp er man utstyrt med et lite lommeur som fungerer som en slags tidsmaskin. Med den kan man reise tilbake i tid for å gjenoppleve korte sekvenser om bord på skuta, og sakte, men sikkert sette på plass alle puslespillbitene.

Vi prøvde Return of the Obra Dinn senest i fjor, og lot oss rive med av både spenningen og spillets enkle, men vakre utseende.

Du kan lese vår sniktitt på eventyret her »

Siste fra forsiden