Snart kan du betale i kroner på Steam

Si farvel til euroen.

Det skapte opprinnelig rabalder da Valve introduserte euro som betalingsmiddel for de fleste europeiske land, inkludert Norge, på Steam. Det medførte nemlig et generelt prishopp over hele fjøla, ettersom de fleste utgivere simpelthen byttet dollartegnet med et eurotegn og ellers lot selve tallet stå. 49,99 euro er betydelig mer enn 49,99 dollar.

Fra euro til kroner

Steam-forsiden i dag.

Nå er euroens dager som betalingsenhet for norske kunder snart over. I stedet vil vi få betale med kroner. Hva dette medfører for prisene er uvisst, men vi får i alle fall håpe at den generelle politikken ikke bare betyr at utgiverne flytter komma ett hakk mot høyre.

En mer sannsynlig løsning blir noe i stil med det britene har, hvor prisene justeres til noe som virker mer fornuftig med tanke på det britiske markedet, men at utgiverne står fritt til å sette egne priser. Et siste alternativ er selvsagt at man bare tar euro-prisen og konverterer den til kroner etter markedskursen.

Totalt får 11 land egne myntenheter i denne prosessen, og allerede har Malaysia, Indonesia, Filippinene, Singepore og Thailand gått over til lokale myntenheter. I de kommende ukene vil Canada, Mexico, Korea og Tyrkia følge etter, sammen med Norge. Sent sist måned innførte Steam støtte for japanske Yen.

Merk at da Japan gikk over til Yen ble pengene som japanske brukere hadde i Steam-lommebøkene sine konvertert til Yen etter markedets valutakurs. Dette vil etter alt å dømme skje i Norge også.

Det snakkes også om at disse regionene vil få nye alternative måter å betale på, uten at Valve går i detalj om dette.

I fjor gjennomførte vi en test for å finne den beste digitale spillbutikken. Da stakk en lite kjent aktør av med seieren.

Siste fra forsiden