Snart kan du spille Steam-spillene dine via telefon og nettbrett

Valve kunngjør gratis Steam Link-app for iOS og Android.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Valve har kunngjort to kommende applikasjoner for iOS og Android, som skal gjøre det mulig å ta med seg Steam-biblioteket i lomma. Steam Link og Steam Video lar Steam-brukere strømme henholdsvis spill og video fra PC-en sin, til både telefon, nettbrett og Android- og Apple-TV.

Den allerede eksisterende Steam Link-boksen lar spillere strømme spill og annet innhold fra PC til TV.
Valve

De to appene leverer med andre ord den samme tjenesten som den allerede eksisterende Steam Link-boksen. Forskjellen er selvfølgelig at opplevelsen blir bærbar når man ikke lenger trenger den fysiske boksen. I tillegg er begge applikasjonene helt gratis.

Steam Link først ut

Steam Link-appen er først ut døra, og i en pressemelding forteller Valve målet er lansering for både iOS- og Android-enheter den 21. mai.

Programmet krever at enheten du strømmer til er koblet til et nettverk på 5Ghz eller at den er plugget inn i en annen maskin – som en PC eller Mac. Utvikleren lover støtte for både Steam-kontrolleren og andre håndkontrollere som er designet for bruk med telefon eller nettbrett.

Senere på sommeren rulles Steam Video-appen også ut for Steam-kunder. Med denne kan man se filmer og andre videoer som er tilgjengelige via Steam, via enheter som er koblet til et trådløst eller kablet nettverk. Basert på etterspørsel fra brukere skal det også være mulig å se videoer i offline-modus, gitt at man har lastet dem ned på forhånd.

Valve har kjøpt opp Firewatch-studioet.
Hva samarbeidet vil munne ut i er imidlertid uvisst »

Siste fra forsiden