«Snute» er slått ut av WCS America

Nordmannen gikk på en smell i StarCraft II-VM, men deltar i ny turnering til helgen.

Kevin Chang, Team Liquid

Jens «Snute» Waller Aasgaard har så langt vært Norges eneste håp i verdensmesterskapet i StarCraft II. Etter en svært respektabel plassering i forrige sesong, var det fortsatt et håp om at nordmannen skulle klare å karre seg til det endelige sluttspillet i november. Etter å ha røket ut av WCS America i natt, kan det imidlertid se ut til at dette håpet er i ferd med å slukne.

«Snute» tapte mot «Jaedong» i natt. Koreaneren tok andreplassen i helgens DreamHack Valencia-finale.

I natt foregikk nemlig et tidlig gruppespill i WCS America, hvor Snute var med for å konkurrere om videre avansement i turneringen. Dette skulle vise seg å være en vanskelig oppgave, da han møtte stjernen Lee «Jaedong» Jae Dong i sin første kamp. Snute tapte, men var fortsatt en klar favoritt mot den kinesiske protoss-spilleren Xiang «MacSed» Hu i neste omgang.

Her vant Snute den første kampen overbevisende, men måtte gi tapt da MacSed i de to neste kampene ofret økonomiske fordeler for å gjøre slutt på Snute med overveldende styrker tidlig i spillet. Mer skulle ikke til, og nordmannen er nå ute av hovedturneringen i årets WCS America.

Nytt håp i Red Bull-turnering

Men et surt resultat i WCS stopper ikke Snute fra å delta i flere turneringer. Først ut er Red Bull Training Grounds #2, som starter allerede på fredag. Dette er et lite og konsentrert arrangement, som til tross for den begrensede størrelsen kan skilte med flere gode spillere og en respektabel premiepott på rundt 80 000 kroner. På deltakerlisten finner vi populære navn som Chris «HuK» Loranger og Dario «TLO» Wünsch, i tillegg til Snute selv.

Om du har lyst til å se hvordan den norske zerg-spilleren klarer seg i helgens turnering, kan du følge Red Bulls dedikerte Twitch.tv-kanal.

Les også: Koreansk dominans i DreamHack Valencia Les også: Esportfans forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Siste fra forsiden