«Snute» er videre i verdensmesterskapet

Nordmannen vant gruppen sin i nattens turneringsspill.

Verdensmesterskapet i StarCraft II er i full sving, og i natt ble det spilt gruppespill i den amerikanske delen av turneringen. Her konkurrerte blant annet vårt norske håp Jens «Snute» Waller Aasgaard. Den populære zerg-spilleren vant de to kampene han trengte for å avansere, og har dermed sikret seg en plass i turneringens kvartfinale.

Erfarne motstandere

«Snutes» første motstander var Lim «NesTea» Jae Duk, en av de mestvinnende StarCraft II-spillerne noensinne. Koreaneren spiller som zerg, og er spesielt kjent for å være god mot andre zerg-spillere. Dette stoppet imidlertid ikke «Snute» fra å vinne 2-1 i sin første kamp mot den 30 år gamle veteranen.

Deretter ble «Snute» satt opp mot den koreanske protoss-spilleren Yang «Alicia» Joon Sik, som også har konkurrert i toppen i Korea i flere år. «Snute» tapte den første runden, men vant de to neste og sikret seg et tidlig avansement i gruppespillet. «Alicia» vant imidlertid sine kamper mot taiwaneren Yang «Sen» Chia Cheng og «NesTea». Dermed ble han den andre spilleren som rykket videre til kvartfinalen.

Viktig verdensmesterskap

Verdensmesterskapet i StarCraft II arrangeres av Blizzard, og er sannsynligvis den mest prestisjetunge turneringen i StarCraft IIs historie. Arrangementet er ordnet i tre separate regioner: Europa, USA og Korea. Hver region skal arrangere tre turneringer før den store finalen holdes på BlizzCon i november.

Spillerne samler opp poeng gjennom alle turneringene, og de fem beste fra hver region blir sendt videre til sluttspillet. Med nattens resultater har «Snute» sikret seg minst 500 poeng, som kommer godt med dersom han skal ha noe håp om å konkurrere i den avgjørende turneringen i november. Fra før av har han 200 poeng. I tillegg er han nå sikret en plass i neste sesong av den amerikanske turneringen.

Se den avgjørende kampen mellom «Alicia» og «Snute» i opptak her:

Alle opptakene fra nattens kamper ligger på arrangør MLGs hjemmesider.

Les også: «Liquid’Snute» til topps i England

Siste fra forsiden