«Snute» fortsetter veien mot VM-sluttspill

Nordmannen spiller noen av de viktigste kampene i sin karriere denne helgen.

Kevin Chang, Team Liquid

Verdensmesterskapet i StarCraft II er godt i gang, og denne helgen er det den amerikanske delen av turneringen som skal konkluderes. Åtte spillere står igjen i kampen om fem plasser til det globale sesongsluttspillet neste uke. Blant disse finner vi norske Jens «Snute» Waller Aasgaard, som har imponert stort så langt i turneringen. Lørdag og søndag får han en tøff oppgave når han skal spille sine kanskje viktigste kamper i karrieren hittil.

Koreanerne dominerer

Kim «Revival» Dong Hyun.

Sør-Korea er som vanlig usedvanlig godt representert i turneringen; i tillegg til «Snute» er det én australier og seks sørkoreanere som gjenstår. Nordmannen er imidlertid kjent for å prestere bra mot de koreanske toppspillerne. Selv om han ikke er noen favoritt i forkant av helgens arrangement, er det nok få som tør å avskrive ham helt.

I sin første kamp møter «Snute» den rutinerte koreaneren Kim «Revival» Dong Hyun. «Revival» har vært en del av proffmiljøet i flere år, men har så langt ikke vunnet noe av betydning. «Snute» har derimot vunnet flere respektable titler, og det er ikke usannsynlig at han vinner sin første kamp lørdag kveld.

Dersom han gjør det er han allerede videre til det globale sluttspillet. Men om «Snute» når helt til topps i helgen vil han også få rundt 115 000 kroner å ta med seg hjem. I tillegg vil han spare opp flere poeng som bestemmer om han vil få ta del i det store finalesluttspillet i november.

Hvis du har lyst til å følge med på helgens turnering, kan du følge den live gjennom den offisielle kanalen til arrangøren, eller nederst i artikkelen. Det hele sparkes i gang klokken 19:00 norsk tid i kveld. Her vil også opptak av kampene legges ut etter at de er spilt.

Les også:«Snute» er videre i verdensmesterskapet

Watch live video from wcs_america on www.twitch.tv

Siste fra forsiden