StarCraft II - HomeStory Cup IX

«Snute» og «TargA» spiller i stjernespekket turnering i dag

Nordmennene skal tevle mot verdenskjente StarCraft II-stjerner i en kompisturnering.

Håper selv vi får noen gode TvP-kamper.
Blizzard

For niende gang siden oppstarten i 2010 arrangerer tyske Dennis «TaKe» Gehlen en ny runde med kompisturneringen HomeStory Cup. Den noe uvanlige turneringen preges av en mye mer vennlig og frisluppen stemning, selv om det faktisk står om lag 60 000 kroner og 4000 poeng til World Championship Series-ligaen på spill.

Turneringen begynner allerede torsdag klokken 14:00 norsk tid, og fortsetter hele helgen.

Tospannet «Snute» og «TargA»

De siste gangene har TaKe gjestet to norske spillere i turneringene sine. Både Jens «Snute» Waller Aasgaar og Kristoffer «TargA» Marthinsen har svippet innom huset. Mens TargA har møtt hard motstand i sine grupper har Snute tatt førsteplassen flere ganger. Faktisk kan nordmannen skryte på seg en første- og andreplass fra før av i tidligere HomeStory Cups, samt flere topplasseringer i diverse andre TaKe-arrangement.

Både Snute og TargA har noen småvage grupper, og det er litt vanskelig å spå hvordan det vil gå. TargA må for eksempel tevle mot Jung «jjakji» Ji Hoon som har gjort det sterkt i World Championship Series i det siste. Snute møter på sin side erfarne Benjamin «DeMusliM» James Barker og Aleksey «White-Ra» Krupnyk, men burde ikke ha store problemer mot disse. Mer usikkert er det hvordan nordmannen kommer til å gjøre det mot Brood War-veteranen Song «Stork» Byung Goo som har bedret seg i Heart of the Swarm det siste.

Alt som sendes kan man se på TaKeTVs Twitch-kanal, som vi for enkelhets skyld har lempet inn nederst i artikkelen.

Norge videre i NationWars II

HomeStory Cup er ikke det eneste møtestedet for de to nordmennene for øyeblikket. Forrige helg greide Snute, TargA og Eik Johannes «Eiki» Nysted Grødem å banke Sverige i en landskampsturnering kalt NationWars II, noe som betyr at de møter Polen i en semifinale senere.

Før kampen spådde TargA at Sverige kom til å bli den argeste motstanderen i turneringen. Det gjenstår dog å se om de norske gutta kan kjempe seg gjennom både semifinalen og finalen.

Har du fått med deg at vi har vår egen liga i strategispillet?
Snute og TargA leder for øyeblikket i hver sin pulje »

Siste fra forsiden