StarCraft II - IEM Season IX

«Snute» overkjørte all motstand i kvalifiseringen til prestisjeliga

Nordmannen sikret seg innpass i IEM Season IX med overlegent spill i helgen.

Her spiller Snute den siste kampen mot «Alica» i WCS i fjor.
Blizzard, stillbilde av video

Jens «Snute» Aasgaard møtte en rekke veldig sterke spillere under kvalifiseringen til IEM Season IX i helgen, men det var ingenting som kunne stoppe nordmannen fra å skaffe seg en plass i turneringen.

Til å begynne med gikk det faktisk ikke helt som det skulle. Snute møtte koreanske Kang «First» Hyun Woo i første kamp, men her var det koreaneren som gikk seirende ut av sammenstøtet.

Det siste oppgjøret mellom Snute og First.

Deretter røk Snute ned til taper-puljen, hvor han satte inn høygiret. Her gikk han gjennom en veldig imponerende seiersrekke. Nordmannen vant faktisk alle kampene etter å ha tapt den første – på veien slo han spillere som Vesa «Welmu» Hovinen, Jung «jjakjk» Ji Hoon og Jang «MC» Min Chul, før han til slutt møtte First for runde nummer to. Det ble et langt og hardt parti for begge spillere, men det var til slutt Snute som tok seieren og går videre til IEM Season IX i Kina.

Kjempet hele dagen

Da han spilte den siste kampen mot First hadde Snute kjørt på høygir i nesten 9 timer. Dagen startet nemlig med landskamp mot svenskene i NationWars II, før han gikk videre til å spille syv kamper under kvalifiseringen. Utmattelse er en reell trussel for spillerne, men nordmannen viste absolutt ingen tegn på å gå tom for energi. I den tredje og siste kampen mot First storspilte Snute og oppvisningen var så imponerende at kommentatoren Shaun «Apollo» Clark utbrøt:

– Før likte jeg Stephano. Glem han! Nå er Snute favorittspilleren min.

Hvis du vil gjenoppleve øyeblikk fra helgens kvalifisering, finner du sendingen i sin helhet på ESL sin YouTube-kanal.

Nordmannen gjør det også veldig sterkt i den offisielle StarCraft II-ligaen.
Snute er godt på vei til å delta i verdensmesterskapet i høst »

Siste fra forsiden