«Snute» seiret i profilert turnering

Etterlengtet seier for den norske StarCraft-spilleren.

Etter en lengre periode med skuffende resultater løsnet det endelig for Jens «Snute» Waller Aasgaard denne helgen.

Natt til mandag vant nemlig den norske StarCraft II-stjernen Red Bull Training Grounds 2, en liten men velrenommert turnering i USA. Dette er den første turneringsseieren til Snute siden han vant ESET UK Masters 2013 i mars tidligere i år.

Knepen seier

Det ble imidlertid ingen enkel vei til toppen for Snute i helgens turnering. Etter å ha tatt en knapp gruppeseier, gikk han videre til å møte legenden Lim «NesTea» Jae Duck i semifinalen. Koreaneren er en av de mest suksessfulle spillerne i StarCraft II noen sinne, men var tydeligvis et godt stykke unna gullformen på søndag. Snute vant greit 3-1, og gikk videre til å møte publikumsfavoritten Chris «HuK» Loranger i finalen.

HuK viste ingen nåde, og satset hardt på tidlig aggresjon med Gateway-enheter i de fleste kampene mot Snute. Canadieren mikset også inn en god dose Stargate-enheter, og brukte disse til å skade Snutes økonomi. Nordmannen kjempet imidlertid godt imot, og vant flere kamper etter å ha beskyttet seg mot de kjappe angrepene. Etter at seks kamper var spilt stod stillingen 3-3, men heldigvis klarte Snute å slite til seg den endelige seieren i den syvende kampen.

Dermed kunne Snute, som beleilig nok hadde bursdag på finaledagen, endelig feire at premiepotten på rundt 22500 kroner var hans. Det var en tydelig lykkelig seierherre som i etterkant av finalen sa at han hadde slitt etter de blandede resultatene de siste månedene, og at tanken på å legge opp skal ha streifet ham. Støtten fra fansen får mye av takken for at han klarte å motivere seg selv til en seier i Red Bull Training Grounds 2.

Om du har lyst til å se Snutes vei til topps denne helgen, kan du finne opptak av kampene som ble spilt på Red Bulls egen Twitch.tv-kanal.

Les også: Snute er slått ut av WCS America
Les også: Liquid Snute til topps i England

Siste fra forsiden