StarCraft II

«Snute» tar en pause fra StarCraft II

Den norske e-sportstjernen vil ta hånd om livssituasjonen før han fortsetter spillingen for fullt.

«Snute» under en kamp i WCS tidligere i år.
Blizzard Entertainment

Etter å ha røket ut av kampen om en plass i WCS-sluttspillet på BlizzCon, har den norske StarCraft-stjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard annonsert at han kommer til å trappe ned på spillingen ut året. Det melder han selv i fanklubben sin på teamliquid.net.

Han begrunner valget med at han har en del ting å ta hånd om i livet ellers. Han peker også på at resultatene hans har vært under pari den siste tiden, og ser ut til å legge noe av skylden på all reisingen fram og tilbake til ulike turneringer. I tillegg nevner han at han har merket antydninger til musesyke i hendene, uten at dette skal være kritisk foreløpig.

Snute bedyrer at han ikke har noen planer om å gi seg som e-sportproff. .

– Dyrt å bo i Norge

Snute forteller videre at han ikke er fornøyd med arbeidsforholdene. Helst ønsker han å få seg et sted å bo i Norge, noe som er vanskelig å få til på grunn av høye boligpriser her til lands. Dette til tross for at Snute er en av de mest innbringende StarCraft-spillerne til dags dato.

Ellers sier han seg fornøyd med framgangen så langt i år, og forsikrer om at han på ingen måte har planer om å gi seg med StarCraft II. Målet framover er å komme på nivå med de beste koreanerne, noe som forhåpentligvis blir lettere å fokusere på etter en hvilepause.

Til tross for at han ikke kommer til å øve like mye som han pleier, kommer Snute likevel til å fullføre de turneringene han er meldt opp til i år. Dette inkluderer blant annet DreamHack Open: Winter, hvor han faktisk er den eneste ikke-koreanske spilleren som er kvalifisert.

Siste fra forsiden