«Snute» ute av VM i StarCraft II

Se opptak av den norske proffspillerens dramatiske kamper.

Gøran Solbakken, Gamer.no

Jens «Snute» Waller Aasgaard har vært Norges eneste håp i VM i StarCraft II, men nå er han omsider slått ut av det prestisjetunge mesterskapet. Til tross for godt spill tapte han noen avgjørende kamper mot slutten av turneringen, og klarte så vidt ikke å kvalifisere seg til sesongsluttspillet neste helg. Til slutt var det motstanden fra koreanerne som viste seg å bli for mye for den norske spilleren.

Intense kamper

Allerede i sin første kamp gikk ikke ting helt «Snutes» vei. Han spilte mot den rutinerte zerg-spilleren Kim «Revival» Dong Hyun, som fort fikk et overtak på nordmannen. «Snute» bet godt fra seg, men med litt uflaks og godt spill fra «Revival» tapte han sin første kamp 1-3.

Neste kamp gikk imidlertid atskillig bedre for den norske zerg-spilleren. Han har tidligere uttalt at han føler seg mer komfortabel mot protoss-spillere, og viste dette ved å valse over den koreanske protossen Choi «CranK» Jae Won. «Snute» vant kampen 3-0.

Dermed gjenstod én protoss-spiller før «Snute» kunne sikre seg avansement i turneringen. Dessverre viste Yang «Alicia» Joon Sik at han hadde mer å by på enn «CranK», og ga «Snute» langt større motstand. Nordmannen viste både kreativt og imponerende spill, men etter fem heseblesende kamper mot den koreanske protossen måtte han gi tapt.

Den intense og avgjørende kampen mellom «Snute« og «Alicia».

Håpet lever

Det betyr at «Snute» ikke blir å se videre i denne sesongen av verdensmesterskapet. Han er imidlertid kvalifisert til å spille i toppserien neste sesong, og har derfor fortsatt en realistisk mulighet til å få konkurrere i finalesluttspillet på BlizzCon i november. Her skal det etter tre sesonger velges 16 spillere som vil konkurrere om tittelen som verdensmester. Foreløpig er vi i verdensmesterskapets første sesong.

Til slutt ble det den koreanske protoss-spilleren Song «HerO» Hyeon Deok som endte opp med å vinne helgens turnering. Etter å ha slått «Revival» i finalen, sikret han seg rundt 115 000 kroner i premiepenger. I tillegg har han nå styrket sine sjanser til å få konkurrere i finalesluttspillet i november.

Her er en oversikt over de fem spillerne som gikk videre til sesongsluttspillet neste helg:

  • Song «HerO» Hyeon Deok – Protoss
  • Kim «Ryung» Don Won – Terran
  • Han «aLive» Lee Seok – Terran
  • Kim «Revival» Dong Hyun – Zerg
  • Yang «Alicia» Yoon Sik – Protoss

Opptak av alle kampene som ble spilt i helgen kan du se på arrangørens offisielle YouTube-kanal.

Les også: «Snute» fortsetter veien mot VM-sluttspill

Siste fra forsiden